Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a tapasztalataitok a...

Mi a tapasztalataitok a furioso lovakkal?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nagyrészt egyed és nevelés függő de kiváncsi vagyok a ti tapasztalataitokra a furiosokkal szemben.

#jellemző #ló #tapasztalat #furioso #Furioso-north star
2024. máj. 31. 14:57
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Általában feszes izomzatúak, kezdő és haladó lovasoknak csak idősebb (12+ éves), kepzettebb furiosot ajánlanék. A fitalal furiosókkal való foglalkozást meghagynám a tapasztalt, nagy türelemmel, egyértelmű kommunikációval bíró nyugodt lovasoknak. (Ez persze minden fiatal lónál így kellene legyen)

Persze mindig vannak kivételek, nekem az a tapasztalatom, hogy habár nem bonyolult típusú lovak, sokszir hajlamosak a befeszülésre, a pánikra.

2024. jún. 1. 12:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Annak idején a híres Apajpusztán, a furioso ménesben dolgoztam.

A lovak alkalmasak voltak fogathajtástól kezdve military versenyeken keresztül kb.bármire.

OMÉK-ra mentünk egyszer apaji lovakkal. A lóversenypályán lehetett lemozgatni őket.

A csikósok fogadtak a galopposokkal, hogy kinek a lova gyorsabb?

A gacsos lábú furioso csikósló legaloppozta a telivért, nyertünk is pár üveg piát 🤣

2024. jún. 2. 00:32
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 2-es!

Tudtad (gondolom igen, de ez a többieknek is szól), hogy a furiosokban van telivér?

2024. jún. 2. 06:50
 4/10 anonim ***** válasza:
3, tudtad, hogy valójában az összes mai fajtában van telivér?
2024. jún. 2. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Ez így nem igaz. Az izlandiban például szinte biztos nincsen, hiszen teljesen elzárva vannak, ami ló kiment, az vissza nem megy. Persze a telivér részt úgy értjük, hogy számottevő százalékban tartalmaz a vérvonal telivért.
2024. jún. 2. 21:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Természetesen nem az aktuális max 5-10 egyedig visszamenőleg értettem, hanem nagyon az alapokra. A telivérekkel finomítottak mindig is.
2024. jún. 2. 21:33
 7/10 anonim ***** válasza:
De nem minden fajtát finomítottak telivérekkel, erre akartam kitérni.
2024. jún. 2. 21:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor kb 70%át, de elég sokat, pontosan nem tudom én sem, de nagyon nagyon sokat.
2024. jún. 2. 21:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen
2024. jún. 2. 22:28
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Az én csikómnak furioso az apja, úgyhogy csak félvér, anyja ismeretlen, de valószínűleg valamilyen kisebb termetű ló volt, ugyanis kb. 153 centi most 5 évesen

Rettentően nyugodt ló, de egyben kíváncsi, mindent IS meg kell néznie. Nem azért, mert fél tőle, hanem csak mert érdeklődő típus. Ezzel ellentétben az idősebbik lovam (quarter) inkább rebbenékeny.

Munkakedve az attól függ, milyen napja van. Szinte mindig a "lusta" lovak táborát erősíti, de ha kérem, akkor tud ám lendületesen menni. Én csak terepre járok vele, ott soha nem kérem, hogy menjen, az ő tempójában haladunk.

Rendkívül okos, a belovaglása nagyon egyszerűen és gördülékenyen ment. Se az első nyergelésre, se az első felülésre nem volt semmilyen különösebb reakciója (természetesen ez főleg a földi alapozásnak volt köszönhető).

Lovassal nem szokott ugrani, viszont pályán szoktam neki gimnasztikai sorokat rakni, azokat jókedvvel és lendületesen ugorja.

2024. jún. 3. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!