Mit készítsek neki?
zabpelyhet keverj össze reszelt almával, reszelt répával, pici mézzel, ha kell, és csinálj kis golyókat belőle
(max fél kiló zabpehely, max kis tubus méz bőven elég, ez maradjon csak csemege!)
mellé esetleg vehetsz pár szem banánt, aromásabb, pl starking almát
Ezek keringenek a neten:
Lósütireceptek
Hozzávalók:
* 1 csésze reszelt sáragarépa
* 1 reszel piros alma
* 2 evőkanál kukoricaolaj
* ¼ csésze melasz
* 1 evőkanál só
* 1 csésze zabpehely
* 1 csésze liszt
Recept:
Kapcsold be a sütőt és hagyd felmelegedni 200 fokra. Amíg melegszik a sütő, addig láss munához, gyúrd össze a sárgarépát, almát, a kukoricaolajat és a melaszt. Ha ez megvan, rakd még hozzá a zabpelyhet, a lisztet, végül a sót. Sódrófával nyújtsd ki a tésztát, és sütiformával szúrd ki. A felmelegített sütőbe 20 percig süsd, ha szénbarna a teteje, akkor kiveheted. Ha kihűlt, viheted a finom csemegét a lovadnak. (Elkészítéséhez kérd felnőtt segítségét.)
Lósüti:
Hozzávalók:
* 3 nagy sárgarépa
* 3 alma (vagy banán, ill. körte)
* 1 kg zabpehely
* fél liter víz
* 2 gyógynövényes cukorka
Recept:
Először a cukorkákat oldd fel meleg vízben. Az almát és a sárgarépát reszeld le és keverd össze a zabpehellyel. Aztán add hozzá a cukros, szirupos oldatot is. Ha túl lágy és ragadós lett, akkor tegyél még hozzá zabpelyhet. Hagyd állni kb. egy fél óráig. Utána lehet formázni és berakni a sütőbe. Kb. egy-másfél óra kell, míg 200 fokon megsül, közben forgasd is meg.
Lócsemege:
Hozzávalók:
* 2 szelet fehér kenyér
* 1 alma
* 1 narancs vagy mandarin
* 2 dl korpa
* 1 gyömbéres keksz
Recept:
A korpát vízbe áztatjuk és megvérjuk, míg kenhető állaga lesz. Ha már kenhető, akkor rákenjük a kenyérre, ráhalmozzuk a hámozott gyümölcsöket, és tetjére rakjuk a másik szelet kenyeret, mintha szendvicset készítenénk.
Lócukorka:
Hozzávalók:
* 200 g teljes kiőrlésű liszt
* 150 g korpás zabpehely
* 225 g cukkorépaszirup vagy méz
Recept:
A teljes kiőrlésü liszetet és a zabpelyhet összekeverjük a cukkorrépasziruppal, ha nincs, akkor mézzel. Összegyúrjuk a hozzávalókat és kinyújtjuk sodrfával kb. fél centis vastagságra. Utána süteményformával kiszaggatjuk a tésztát. Tepsibe tesszük és 200 fokon megsütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!