Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Lovaknak mire való a fásli?

Lovaknak mire való a fásli?

Figyelt kérdés

És hogyan kell használni? (pl. felrakni)

Előre is köszi :)

jan. 4. 22:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
89%

Ezt akartam mondani, nem értem a f@szméregetést hogy ki mennyi ideje lovazik, épp ezért nem is kérdeztem tőled. Volt/van szerencsém nagyon jó szakemberektől tanulni, bizton állíthatom hogy nem az a városi kislány vagyok, aki a felszerelt lovat kapja az óra elején majd nyergestül odaadja a lovásznak. Nem is én álltam bele a te válaszodba először. Láttam olyat aki 40 éve, de azt se tudja hogy vezesse ki a boxból.

Minden lovas szakembernek megvan a saját véleménye bizonyos eszközökről, és legjobb tudásuk szerint használja. Amik jók, fennmaradnak, amik rosszak, eltűnnek.

Valószínűleg az enyémre személyesen a Szent Lélek lehet rá, hogy rendbejött, és nem az hogy hogy kezeltük a helyzetet.

jan. 5. 00:56
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

Szentlélekkel ne gúnyolódj, mert sokakat rosszul érinthet.

Remélem nem gondolod, hogy a fáslitól jött helyre a ló.

Te lehetsz az a lovas, aki megveszi a filléres gyógynövényeket összekeverve szépen becsomagolva, felcímkézve 20ezerért és azt hiszi, hogy meggyógyul a kehes vagy sánta lova tőle.

Vagy aki bedőlt a természetes körmölésnek, mikor ez végigsöpört a lovas közösségen, sok sánta és pataírhagyulladásos lovat hagyva maga után.

Vagy aki kihívja a csontkovácsot, akinek semmilyen képesítése nincs, csak rácsesz kettőt gumikalapáccsal a ló hátára és elkér érte 30ezret, persze előtte ingával beméri, hol is a probléma.

Majd a végén előkapja a csóka a hangtálat.

jan. 5. 19:36
 13/16 anonim ***** válasza:

Igen persze pont így csinálom. Minden lovamon Fenwick maszk van mert félek tőlük és nyugtatja a lelkem ha már a lovat nem! Néha buborékfóliában alszanak, és csak velem mehetnek karámba nehogy összetörjék magukat. Mindegyiknek névre szóló, egyénileg készíttetett jutalomfalata van és csak nevükre hímzett nyeregalátét kerül rájuk 🤦‍♀️

Nem kívánom nektek bizonygatni a hozzáértésem, nekem bőven elég hogy a lovaim épek és egészségesek, gyönyörűen fejlődnek a képzésükben és lóként élik az életüket, nem úgy hogy mindjárt rájuk hívják az állatvédőket és nem is úgy hogy boxban állnak 23.5 órát mert csak 30 percem van kihozni kergetni őket.

Lehet gúnyolódni, bár én ezt senki ellen nem tettem meg itt, úgyhogy nem értem miért kell egyből sértegetni, de hát kinek mi a stílusa ugyebár.

jan. 5. 19:45
 14/16 anonim ***** válasza:
74%

Sajnos túl sok idő amég eltűnnek a "rosszak" és addig sok kárt okoznak.

Sok lovat tönkretesznek és sok gazdit lehúznak anyagilag.

Lehet, hogy te fel tudod rakni helyesen a fáslit és csak akkor használod, mikor véleményed szerint indokolt, de a kérdező lovaskislány tuti el fogja b@szni és csak árt vele a lónak, de lehet még baleset is lesz belőle.

Sok szép színes fásli van.

Mikor melyikhez van kedve, csak menjen a nyeregalátéthez meg a ruhájához, az hogy tönkreteszi vele a lovát, az nem érdekes.

jan. 5. 19:56
 15/16 anonim ***** válasza:
20%
Ez volt az első válaszom, kérdezzen meg egy tapasztalt lovast, edzőt stb. aki megtanítja hogy és mikor kell alkalmazni. Pont ezért nem írom le hogy kell, mert ezt mutatni, érezni kell. Innen indult az egész....
jan. 5. 20:00
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
jan. 6. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!