Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Használt nyereg?

Használt nyereg?

Figyelt kérdés
Márkás használt myergek jók? Pl wintec, prestige,kirffer, stübben ilyen 100-150 ezer körül? Jó minőségű nyergek? Ha illeszkedik akkor nem árt a ló hátának? Mert.tudom hogy pl a decathlonos vagy olcsobb(50-70 ezer) kategóriás nyergek nem a legjobbak. Ezek már a jó kategóriába tartoznak?

2023. dec. 8. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb, hogy ép legyen, első sorban a váza. Azután, hogy illeszkedjen a lóra, illetve neked is jó legyen. És aztán hogy tartós legyen. Hiába jó egy wintec, ha 2 hónap intenzív használat után eldeformálódik.
2023. dec. 8. 18:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az olcsó nyergek is jobbak mint egy rosszul illeszkedő drága! Évek óta használok itthon( hobbi célra) egy Daslö nyerget. Ez is az olcsóbb árkategóriába sorolható mégis a lovam számára tökéletes, soha nem volt feltörve a háta, jól illeszkedik rá és a nyereg is évek múlva is nagyon szuperül bírja.

Használt nyeregnél arra kell figyelni, hogy vannak amik már eléggé ramaty állapotban vannak, amik szét vannak menve. Ki lehet fogni jó nyergeket is de azok általában drágábbak is. De természetesen ha jól illeszkedik a lóra, a nyereg ép akkor tökéletes lehet minden szempontból.

2023. dec. 9. 08:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem van egy 10 éves Daslö, mivel semmi baja a váznak és illeszkedik a lóra, tökéletes. A decathlonos nyergek között is van teljesen megfelelő, használtam olyat is. A használt nyergek is jók, ha épek (főleg a váz), a lóra van állítva, jól nyergelsz vele és neked is kényelmes.

A Wintecet mondjuk én pont nem sorolom a magas kategóriás nyergek közé. Az egyetlen nyereg, ami úgy meg tudta fogni a nadrágom, hogy órákig kellett vakargálni, és azok elég könnyen eldeformálódnak is.

2023. dec. 9. 09:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Jól karbantartott régebbi Stübben vagy hasonló nyergek jók, azok, amik újonnan kb félmilliós kategória volt. Én ezeket a műanyag nyergeket nem szeretem, mert nem lehet tömetni se a ló, se a lovas oldaláról.

Na meg az se mindegy, hogy mekkora a markamra magasság, mar szélesség, gerinc csatorna szélesség, illetve maga a nyereg hossza, lovas részéről meg az ülőfelület nagysága.

2023. dec. 10. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!