Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Vágtánál miért áll meg a lovam?

Vágtánál miért áll meg a lovam?

Figyelt kérdés
Egy fjord póniról van szó, beugratom vágtába és hiába csinálok bármit is, megáll amikor csak gondol egyet. Mit tudnék tenni?

2023. júl. 15. 00:54
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
94%

Valóban privátban is írogat. Azt nem értem, mit számít neki, hogy mi mit gondolunk róla.

Ha tapasztaltabb lesz, rájön, hogy milyen egyszerű valakinek csupán a beszédéből tudni, hogy nagyjából milyen szinten van. Biztos a kérdezőnek is volt már olyan, amikor 5 perc beszélgetés után rájött, hogy valóban sokkal kevesebb tapasztalattal rendelkezik a másik, mint amit állít.

De szerintem semmi baj nincs azzal, ha kezdő az ember. Azzal van baj, ha nem ismeri a saját tudását és emiatt felelőtlen döntéseket hoz. Jelen esetben semmi bajom a kérdezővel azon kívül, hogy bizonyítani akarja azt, amit neki semmi szüksége nincs bizonyítani.

2023. júl. 16. 13:18
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha az edződ nem segít, akkor másikat kell keresni, mert épp ez lenne a dolga.

Ezalatt rendes, hús-vér edzőre gondolok. Mi nem tudunk segíteni a monitor mögül, mert nem látunk, nem ismerjük se a lovat, se a te képességeidet.

2023. júl. 17. 09:52
 13/26 A kérdező kommentje:
12-es! Köszönöm szépen, végre egy normális válasz
2023. júl. 17. 17:12
 14/26 anonim ***** válasza:
36%
???
2023. júl. 17. 18:43
 15/26 anonim ***** válasza:
55%
Ezt személyesen lehet orvosolni. Most dolgozok egy lóval és lusta vagy csak szimplán makacs és leszarja az épp aktuális segítséget. Nekem is van edzőm, mondta, hogy ilyenkor kell odanyúlni pálcával, hogy jelezd a lónak, hogy meló van. Nem agyon verni kell, de ha kizárható az eü ok, akkor csak szimplán bunkózik. Amúgy működik a dolog, egyre szebben dolgozik finomabb segítségekre, de néha vannak ilyen napjai, amikor átmegy leszarom üzemmódba, akkor kicsit hatátozottabbnak kell lenni.
2023. júl. 17. 19:30
 16/26 A kérdező kommentje:
15-ös, nagyon szépen köszönöm.
2023. júl. 17. 21:43
 17/26 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező!

Olyan nincs a lovaglásban, hogy ha a ló valamit nem akar, akkor Te lovasként ráhagyod.

Nem.

Ha vágtázni akarsz, akkor a ló - hacsak nincs egyéb pszichés problémája - vágtázni fog, ha beugrattad...

Az, hogy miért áll meg, azt Neked és az edződnek kell tudnia.

Nézze meg az edződ, hogy mi lehet a baj.... külső szemlélő, főleg, ha szakember is, ezt pontosan fogja látni.

Lehet, hogy akaratlanul is kapaszkodsz a szárba... így hiába hajtod előre, meg fog állni, mert ellentétes segítségeket kap tőled és döntenie kell - helyetted - hogy mit csináljon.

Megáll, mert az "állj" segítséged - tudat alatt - erőteljesebb, mint az előrehajtó.

De ezt az edződ látná, ha te nem érzed..

Ahogy a 15- ös mondta, lehet pálca is.... bár én azzal óvatosan bánnék.

Ha a lónak pszichés gondja van a vágtával a pálca többet árt, mint használ.

Ha szimplán csak bevágja a bunkót a ló, akkor meg lehet pálcázni, de ésszel.

ha szárba kapaszkodás van, arra se jó megoldás a pálca, ott a tartáson kell javítani.

2023. júl. 21. 12:22
 18/26 anonim ***** válasza:
86%

Kedves 17!

Azért óvatosan az ilyen tanácsokkal, mert ha egészségügyi problémája van a lónak, akkor nem kell olyan helyzetbe kényszeríteni, ami fájdalmat okoz neki, hisz pont azért nem csinálja, mert tudja, hogy nem jó neki sem

Sok ugrólovas ráfogja a lovára, ha megáll az akadály előtt például egy rossz távolságnál, hogy köcsög a ló, mert nem segítette ki, vagy mégrosszabb esetben azt hiszik befejelt a ló. Pedig az állat tudja, hogyha abban a helyzetben elugrana, például meghúzná magát. Ha egy ilyen helyzetben keresztül akarod vinni a lovon 'azért is' az akaratodat, pont hogy te idézed elő a lónál a befejelést, elveszted a bizalmát. Persze ez nem azt jelenti, hogyha megáll a ló akkor rá kell hagyni, de nem kell megbüntetni a lovat, ha ilyen okból áll meg. Nagyon egyszerű módja a javításnak a gyakorlás, és amikor megcsinálja helyesen akkor ráhagyni, vagy akkor amikor tőle elvárható szintjen megoldja.

Nagyon sok lovas félreértelmezi a lova jelzéseit, tiszteletlennek gondolja a lovát, és mivel így is reagálják le a szituációt, a ló később azonosul vele, felveszi az attitűdöt is, mint egy gyerek, akire folyton mondogatják, hogy rossz.

2023. júl. 21. 13:28
 19/26 anonim ***** válasza:
63%

18 -as!

Amikor azt mondtam, hogy "Olyan nincs a lovaglásban, hogy ha a ló valamit nem akar, akkor Te lovasként ráhagyod.." akkor én az alapjármódokról beszéltem és alapfeladatokról és nem az ugrásokról vagy pl. a Passage - Piaf átmenet lelovaglásáról, ami egy speciális feladat lónak, lovasnak egyaránt.

Egy dolog az alapfeladat, és megint más a sport célú - speciális - feladat, amit valóban nem kell és nem szabad erőltetni, ha a lónak olyan napja van.

De a kérdező problémája a vágtával van....valamiért.

2023. júl. 21. 14:17
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 19es!

18-as vagyok. Én pedig nem a speciális feladatokról, hanem BÁRMILYEN mozgásformáról beszéltem. Az ugratás egy szemléletes példa volt.

Van olyan ló, aki ha a lovas ügetni akar vele, rúg. Ez lehet olyan ellenkezés is, amire te utaltál, és okozhatja egészségügyi probléma, például becsípődés is, amire nem szabad ráterhelni.

2023. júl. 21. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!