Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Felnőttként nehezebben lehet...

Felnőttként nehezebben lehet megtanulni lovagolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék olyanokkal beszélgetni akik már viszonylag régóta lovagolnak és tudnának nekem segíteni, tanácsot adni lovaglással kapcsolatban.

Januárban kezdtem el tanulni, egyenlőre a saját bizonytalanságom miatt még futószáron vagyok, az utolsó negyed órában már futószár nélkül is voltam.

Rengeteg kérdés van bennem, bizonytalanság, és most tartok annál a pontnál, hogy annyira elbizonytalanodtam, nem tudom erőltessem - e tovább.

Szívesen beszélgetnék tapasztalt lovasokkal.

2023. jún. 24. 15:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
A szárba nem szabad kapaszkodni..semmi köze ehhez.
2023. jún. 24. 23:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

(6os vagyok ismét)

Ez jó hír végülis, mert ezen tudsz dolgozni.

Tudod a lovaglás művészete nem csak a helyes mozgásformáról szól, hanem az önkontroll elsajátításáról, az érzelmi intelligencia fejlesztéséről, koncentrációról. Tehát személyiségfejlesztés. Neked is eljött egy ilyen pont, amikor a személyiségfejlesztő része nélkül nem tudsz tovább fejlődni, és ezen legjobban te tudsz segíteni azzal, hogy elfogadod a helyzetet, és a tőled telhető legtöbbet teszel érte, mégha ez azt is jelenti, hogy kevesebbet vársz el magadtól és megtanulsz körülményektől függetlenül ellazulni, élvezni a lovaglást. Ha már most ennyire rágörcsölsz a hibáidra, egy komolyabb feladatot egy picit bonyolultabb, érzékenyebb ló már nem fog veled megcsinálni akkor sem, ha mindent tökéletesen csinálsz, mert be vagy feszülve. Ezen kell dolgoznod, nem első sorban az üléseden vagy a technikádon (persze az is fontos)

2023. jún. 25. 08:26
 13/18 anonim ***** válasza:
73%
A helyes lábhoz: a legegyszerűbb, hogy mikor ügetni kézdesz lenézel a ló lábára: akkor kell kikönnyítened, mikor a külső lábát emeli.
2023. jún. 25. 14:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Ne add fel, ha szereted!

Van aki 1 évet is futószáron van, mire el lehet engedi. Mondjuk inkább a sűrűségen lehetne változtatni, heti 2x 30 percre, hátha úgy kicsit jobban tudsz haladni. Esetleg otthono vagy konditermi erősítéssel tudsz magadon segíteni youtube-on is vannak gyakorlatok gymnastic for equestrians vagy hasonló néven tuti találsz erősítő, nyújtó és lazító gyakorlatokat találni :)

2023. jún. 25. 15:46
 15/18 anonim ***** válasza:
73%
Én is januárban kezdtem (27 vagyok), heti egyszer járok, de többször csak kéthetente jött össze, mégis már futószár nélkül vágtázok is. Mindenki más tempóban lép szinteket, szerintem ez tehetség kérdése, ahogy én nem tudnék virtuóz módon zongorázni vagy korcsolyázni, akkor se, ha beledöglök, úgy a lovaglás meg lehet nem a te sportod. Csak addig csináld, amíg élvezed és sikerélményt okoz. Ha valamit inkább nyűgnek érzel, azt felesleges erőltetni.
2023. jún. 25. 17:45
 16/18 Sssaszem ***** válasza:
55%
Kedves Kérdező! Mi lenne ha, western lovaglást is kipróbálnád? Lehet, hogy az jönne be.
2023. jún. 26. 14:51
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Western lovaglást hol lehet? Tudsz valami helyet?
2023. jún. 26. 16:53
 18/18 Sssaszem ***** válasza:
Pákozdi Dióskert Lovas Egyesület Pákozdon van.
2023. jún. 27. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!