Van egy 1 éves nagylovam! Tudom 3 évestől lehet lovagolni de nem tudom hogy addig vegyek neki szerszámokat? Vagy hogy kezdjek majd neki a lovaglásnak? Milyen szerszámokat ajánlotok?
Felszerelést ne vegyél neki, mert szinte tuti kinövi. Én elkövettem ezt a hibát, és kb. idénre mindent cserélhettem le, a vártnál sokkal nagyobbra nőt.
Ápolós cuccok persze mehetnek.
Addig max kantárt vegyél egy csikózablával, kapicánt, futószárat , ostort, meg futószáras hevedert kikötővel. 3-3,5 éves koráig sokat nőhet, izmolódik, szóval ami nyereg most passzol, az lehet mire oda kerül nyomja, mert kinőtte. Egyenlőre futószáras munkára késztíheted elő.
2 éves koráig elég az, ha tudod vezetni, kikötni, lemosni, lábát felvenni.
Keress valakit aki ért hozzá, kérlek ne te kezdd el lovagolni, vagy legalábbis ne felügyelet nélkül.
Fiatal korban tanítható nekik a kikötés, vezetés, pucolas, lábát felvenni, lemosás, másik ló nyeregalátétét rateheted hogy szokja hogy van rajta valami, 2-3 évesen futószárazhatod is már kicsit, ha tudod pontosan hogyan is kell csinálni.
Úgy értem, hogy mindig be lesz kötve a helyére. Van melette még egy ló ami nincs a helyére be kötve csak úgy a karámban van.
Egy nagy részük van ami ketté van választva és úgy van megcsinálva. Az egyik ami 8 éves ló ( elvileg kis ló a fajtája nem póni) az csak be van engedve a helyére, a másikat nem szeretnénk így tartani, mert a 8 evést így vettük, hogy az nem volt bekötve a helyére mindig szabadon volt.
Remélem valamennyire érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!