Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez jó lenne önbizalom javítóna...

Ez jó lenne önbizalom javítónak? (lovak)

Figyelt kérdés

Kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdést.:(

Tehát...Nem nagyon bízok a lóban lovaglás közben (futószár, voltizs heveder)tehát ne merem elengedni ügetés és vágta közben a kápát.

Szerintetek az segítene abban, hogy el tudjam engedni ha többet simogatnám a lovat bemennék hozzá a boxba?

Mert a lovaglás eddig úgy ment, hogy odamentem fel volt szerelve a ló lovagoltam utána adtam a pacinak egy-két répát és már mentem is.

Csak az a baj, hogy nem lehet egyedül ott lennem a lónál az oktatónak meg dolga van.:(

Olyan rossz így, hogy félek és nem tudom rá a megoldást:(

Bocsi, hogy hosszú volt:)

13/L

2010. okt. 3. 19:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Én is olyan helyen lovagolok, ahol kihozzák felnyergelve a lovat, lovaglás után meg vagylovagolnak még utánam, vagy nagyritkán én viszem be a boxba.

Én mindig azt tanultam, hogy sose bízz a lóban. Nyilván azért ezt az edző nem a voltizsos szintű lovaglásra érti.

Van egy olyan ló, aki ott csesz ki a lovassal, ahol tud. Ha egy ilyen lóban bíznál, és azt tartanád szem előtt, hogy "olyan kedves, úgysem visz ki a pályáról", akkor leshetsz, mikor 2 utcával alrébb fekszel a földön :)

Nyilván az lófüggő, hogy melyik szelídebb.

De szerintem az nem a bizalomon múlik, hogy el mered-e a engedni a kápát, vagy nem. Ha erősen szorítod a lábaddal, biztos az ülésed, és teljesen biztos vagy benne, hogy bármi történik, bármit csinál a ló, te ugyanígy, ilyen higgadtan, és biztosan fogsz ülni, akkor máris megvan oldva a probléma.

Lesznek ennél nehezebb feladatok is, ahogy egyre jobban tudsz lovagolni.

2011. ápr. 19. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!