Ez jó lenne önbizalom javítónak? (lovak)
Kicsit rosszul fogalmaztam meg a kérdést.:(
Tehát...Nem nagyon bízok a lóban lovaglás közben (futószár, voltizs heveder)tehát ne merem elengedni ügetés és vágta közben a kápát.
Szerintetek az segítene abban, hogy el tudjam engedni ha többet simogatnám a lovat bemennék hozzá a boxba?
Mert a lovaglás eddig úgy ment, hogy odamentem fel volt szerelve a ló lovagoltam utána adtam a pacinak egy-két répát és már mentem is.
Csak az a baj, hogy nem lehet egyedül ott lennem a lónál az oktatónak meg dolga van.:(
Olyan rossz így, hogy félek és nem tudom rá a megoldást:(
Bocsi, hogy hosszú volt:)
13/L
Én is olyan helyen lovagolok, ahol kihozzák felnyergelve a lovat, lovaglás után meg vagylovagolnak még utánam, vagy nagyritkán én viszem be a boxba.
Én mindig azt tanultam, hogy sose bízz a lóban. Nyilván azért ezt az edző nem a voltizsos szintű lovaglásra érti.
Van egy olyan ló, aki ott csesz ki a lovassal, ahol tud. Ha egy ilyen lóban bíznál, és azt tartanád szem előtt, hogy "olyan kedves, úgysem visz ki a pályáról", akkor leshetsz, mikor 2 utcával alrébb fekszel a földön :)
Nyilván az lófüggő, hogy melyik szelídebb.
De szerintem az nem a bizalomon múlik, hogy el mered-e a engedni a kápát, vagy nem. Ha erősen szorítod a lábaddal, biztos az ülésed, és teljesen biztos vagy benne, hogy bármi történik, bármit csinál a ló, te ugyanígy, ilyen higgadtan, és biztosan fogsz ülni, akkor máris megvan oldva a probléma.
Lesznek ennél nehezebb feladatok is, ahogy egyre jobban tudsz lovagolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!