Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mára miért lett lányos dolog...

Mára miért lett lányos dolog a lovaglás?

Figyelt kérdés
Régen a 20. és az előző századokban a lovaglás főként férfi sport volt, de mára már inkább a lányok csinálják.

2022. dec. 16. 23:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
51%
Neten vannak lovastanfolyam videók sokat pl pasas csinál.... de a dijugrató versenyt is ha néztem a FEI oldalán ott is inkább férfi lovast láttam. Szerintem nem nőies dolog...
2022. dec. 17. 14:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Lovasoktató vagyok, sok fiút kérdeztem, miért hagyta abba(10-16év közöttiek). Azt mondták: túl macerás, sokat piszkálják a lányok, a többi srác leratyizza miatta. Nagyjából ezek voltak a válaszok különböző megfogalmazásban. Pedig szerették is, ügyesek is voltak.

Volt egy gyereklovasom apukája, aki azt mondta a lovaglás csak a csajoknak áll jól, mert ugye szét kell tenni a lábukat. Kérdeztem a véleményét a motorozásról, de szerinte az is csajos. Ezen a ponton kiégett az agyam.

2022. dec. 28. 20:00
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez kész.... nem csodálom hogy kiégett.
2022. dec. 29. 11:07
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A fiúk miatt. Előzővel egyetértek, legfőbbképp az utolsó bekezdésben.
2022. dec. 29. 11:11
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

12-es, gondolom apuka keresztbe tett lábakkal ül a kocsmában is 😂

borzasztó hogy ilyen gondolkodású emberek vannak, és még tisztában sincsenek vele, hogy ezzel valami gond lenne...

2022. dec. 29. 22:27
 16/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem ül az kocsmában, max. edzőteremben, de fenékre nem edz mert az is csajos. Ha így belegondolok úgy általában, a legtöbb állatot tartani csajos dolognak tartják. Kivéve a kutya, az férfias, de az is a Pitbullnál kezdődik.
2022. dec. 30. 18:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

16

Állatot megint más tartani..

Lovagolás fiúként olyan mint lányként katonának állni.

Mert szerintem akkor igazi a férfi,ha normálisan bánnik a családjával,meg hát nem a kocsmában néhányszor jár fel,és a munkáját elvégzi..

Állat témában meg mindenki más szeret egyénileg,de mondjuk nemmindegyik pali szereti a pitbullokat,de szerintem senki se nemet mondana egy németjuhászra vagy egy bernáthegyire vagy magyarországon egy pulira :)

2022. dec. 30. 20:43
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

17 vagyok

Mert szerintem akkor igazi a férfi,ha normálisan bánnik a családjával,meg hát nem a kocsmában van,és néhányszor jár fel,meg a munkáját elvégzi..*

2022. dec. 30. 20:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem öngerjesztő is a dolog, ha egy lovardában van 20 kislány, akkor az az 1-1 kisfiú, akit érdekelne, lehet elveszti az érdeklődését, mert nem tud jól beilleszkedni, nem találja a helyét köztük. Nyilván vannak, akiket nem zavar, és tök jól elvannak csajosabb csapatban is. A médiakommuniáció is főleg azt sugallja, hogy a lányosabb sport (gyereksorozatok, családi filmek, Pony club/Pennygirl/bármilyen lovacskás gyerekkönyvek). A versenyeken a hobbi szinteken és az utánpótlásban is sokkal több lány/nő van, mint férfi. Az élsportban már nem így alakul, kiegyenlítődik a mezőny.
2023. jan. 2. 21:43
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Mint ahogy fentebb írták, más érdekli őket, s emellett a közeg is nagyban befolyásolja. Aki falun nő fel, már korán és gyakrabban találkozik lovakkal.

A lányok szeretnek sokat adni magukra és a lóra is (ápolás, tisztítás).

Sajnos a mai világban felnőtt férfiként a legnehezebb indulni lovaglás terén.

Tavaly, 27 évesen kezdtem, egyesek furcsállták hívás közben, máshol direkt lenéztek a gimis lányedzők.

Végül máshol, egy családiasabb lovardában találtam meg a helyemet, ahol rajtam kívül egyszerre vagy nincs lovas, vagy egy lány, de nagyon kedves.

Oda járnak férfiak is, S szokott néha lenni közönségtalálkozó.

Volt, ahol csodálkozott is a tipikus öreg bácsi, hogy egy felnőtt ember... Arra hivatkozott, hogy nincs erős lovuk, illetve, hogyha nékem sincs, akkor nem vállalnak el. Kivételesen nem a pénz döntötte el. Hazánkban egyes helyeken alapból lenézik azt, aki nem versenyszerűen, hanem hobbiból kíván egy sportot űzni. A csak szót szándékosan kihagytam.

2010-ben atletizáló csoportba akartam belépni, de drága volt, S akkor még nem voltam gazdag. Rendes volt az edző, mivel egy kisebb, ingyenes csoportban tudtam edzeni, de a megbeszélés pillanatában a kortársaim, köztük lányok, kinevettek

Lovaglásnál egy jó lovardában ilyen nincs, viszont nehéz egy jót találni, ahol nem csupán a gyerekkorú lányokat akarják oktatni, hanem mindenkit.

Azt tudom mindenkinek mondani, hogy sose törődjenek azzal, ki mindent gondol, hanem vágjanak bele.

2023. febr. 4. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!