Mára miért lett lányos dolog a lovaglás?
Lovasoktató vagyok, sok fiút kérdeztem, miért hagyta abba(10-16év közöttiek). Azt mondták: túl macerás, sokat piszkálják a lányok, a többi srác leratyizza miatta. Nagyjából ezek voltak a válaszok különböző megfogalmazásban. Pedig szerették is, ügyesek is voltak.
Volt egy gyereklovasom apukája, aki azt mondta a lovaglás csak a csajoknak áll jól, mert ugye szét kell tenni a lábukat. Kérdeztem a véleményét a motorozásról, de szerinte az is csajos. Ezen a ponton kiégett az agyam.
12-es, gondolom apuka keresztbe tett lábakkal ül a kocsmában is 😂
borzasztó hogy ilyen gondolkodású emberek vannak, és még tisztában sincsenek vele, hogy ezzel valami gond lenne...
16
Állatot megint más tartani..
Lovagolás fiúként olyan mint lányként katonának állni.
Mert szerintem akkor igazi a férfi,ha normálisan bánnik a családjával,meg hát nem a kocsmában néhányszor jár fel,és a munkáját elvégzi..
Állat témában meg mindenki más szeret egyénileg,de mondjuk nemmindegyik pali szereti a pitbullokat,de szerintem senki se nemet mondana egy németjuhászra vagy egy bernáthegyire vagy magyarországon egy pulira :)
17 vagyok
Mert szerintem akkor igazi a férfi,ha normálisan bánnik a családjával,meg hát nem a kocsmában van,és néhányszor jár fel,meg a munkáját elvégzi..*
Mint ahogy fentebb írták, más érdekli őket, s emellett a közeg is nagyban befolyásolja. Aki falun nő fel, már korán és gyakrabban találkozik lovakkal.
A lányok szeretnek sokat adni magukra és a lóra is (ápolás, tisztítás).
Sajnos a mai világban felnőtt férfiként a legnehezebb indulni lovaglás terén.
Tavaly, 27 évesen kezdtem, egyesek furcsállták hívás közben, máshol direkt lenéztek a gimis lányedzők.
Végül máshol, egy családiasabb lovardában találtam meg a helyemet, ahol rajtam kívül egyszerre vagy nincs lovas, vagy egy lány, de nagyon kedves.
Oda járnak férfiak is, S szokott néha lenni közönségtalálkozó.
Volt, ahol csodálkozott is a tipikus öreg bácsi, hogy egy felnőtt ember... Arra hivatkozott, hogy nincs erős lovuk, illetve, hogyha nékem sincs, akkor nem vállalnak el. Kivételesen nem a pénz döntötte el. Hazánkban egyes helyeken alapból lenézik azt, aki nem versenyszerűen, hanem hobbiból kíván egy sportot űzni. A csak szót szándékosan kihagytam.
2010-ben atletizáló csoportba akartam belépni, de drága volt, S akkor még nem voltam gazdag. Rendes volt az edző, mivel egy kisebb, ingyenes csoportban tudtam edzeni, de a megbeszélés pillanatában a kortársaim, köztük lányok, kinevettek
Lovaglásnál egy jó lovardában ilyen nincs, viszont nehéz egy jót találni, ahol nem csupán a gyerekkorú lányokat akarják oktatni, hanem mindenkit.
Azt tudom mindenkinek mondani, hogy sose törődjenek azzal, ki mindent gondol, hanem vágjanak bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!