Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szökős lóra használt valaki...

Szökős lóra használt valaki béklyót?

Figyelt kérdés
Van egy igen szökős ménem.. Ha kanca jön el a környéken akkor a 160-as karámját simán viszi(átugorja) illetve törte már ki a tanya kerítést is. Most muszáj pányvázni, karámon belül de 2-3 naponta elszakítja a kötelet. Olyanoktól kérdezném akik használták is gyakorlatban, hogy mennyire tudja megakadályozni a béklyó a lovat abban, hogy nekifusson a kerítésnek, azaz ügetésben, vágtában mennyire fogja vissza? Tényleg csak lépni tud benne a ló? A ma kapható béklyókra kell gondolni. Ha valakinek van konkrét ami bevált ahhoz is szívesen fogadok linket.
2022. nov. 28. 19:36
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Versenyezni lehet! Főleg ha lovardában mások tartják helyetted a lovat.. Nekem a szememben ez semmit sem jelent, ne haragudj. De legalább annyit tudjunk, hogy jó vérvonallal illetve szabadon 200cm ugrással rendelkező rossz fedezőmén nincsen. A témában több évtizedes lovas tapasztalattal rendelkezők segítettek,akik nem csak lovagolnak hanem évtizedeken keresztül tartják őket és rengeteg lóval dolgoztak már ez idő alatt. Hála Istennek rájuk hallgatva javul az állapot! De köszönöm azért a Te "tanácsodat" is!
2022. dec. 8. 00:37
 12/15 anonim ***** válasza:
0%
Én is köszönöm a te hisztériádat is!!!😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
2022. dec. 8. 07:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

"Egyedül a vérvonala miatt van értéke mint fedező mén kedves hetes szerintem ennek rögtön ésszerűnek kellett volna lennie!"

És mi ez a nagy vérvonal, ha megkérdezhetem?

Ha tényleg olyan extra és egyedi akkor én kérek elnézést és meg is rugdosom magam. Kajak!

Ha viszont nem különleges, akkor a másik kérdésem, hogy viselkedésproblémás lovat muszáj-e továbbtenyészteni?

2022. dec. 28. 19:38
 14/15 anonim ***** válasza:

"De legalább annyit tudjunk, hogy jó vérvonallal illetve szabadon 200cm ugrással rendelkező rossz fedezőmén nincsen."

De a viselkedésproblémás ló nem jó.

2022. dec. 29. 11:14
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"De legalább annyit tudjunk, hogy jó vérvonallal illetve szabadon 200cm ugrással rendelkező rossz fedezőmén nincsen."

Lehet rosszul vagyok bekötve, de ha egy mén 2 métert ugrik szabadon, de megesz a boxban, illetve a melegítő pályán, a másik mén meg ugrik hibátlant 125 cm-t pályán, és mellette jó természetű, akkor ezerszer az utóbbit választanám. Egyszerű lovaglású hobbilovat még eladni is könnyebb.

A másik, hogy az hogy szabadon nagyot ugrik nem jelenti azt, hogy versenyen jól lovagolható. Az ugrólovakat viszont versenyezni tenyésztik, nem szabadonugró folyosóra. Ahhoz pedig jó karakter is kell.

2022. dec. 29. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!