Félek a nagyon gyors vágtától. Hogyan szoktassam hozzá magam?
Nemrég vettem egy lovat. Jóindulatú ló, kiegyensúlyozott, jó idegzetű. Pár éve a Nemzeti Vágtán ért el helyezést, ezt tudtam már akkor, mikor megnéztem, kipróbáltam. Gondoltam, semmi vész, vágtáztam én már gyorsan, ragadott is el ló, ide nekem az oroszlánt is.
Na hát mint utóbb tapasztaltam, az eddig általam lovagolt lovak "nagyon gyors" vágtája kiskutyafüle ahhoz képest, amire ez a ló képes. Nem ragad el, csak jó kedvvel, élvezettel nekiered terepen, kb 1200 km/h-val. Eddig mindig vissza tudtam fogni, mielőtt felszálltunk volna, de érezhetően csalódott, hogy nem mehet.
A félelmem főleg abból fakad, hogy többször botlott már el velem vágtában ló, egyszer eléggé összetörtem magam. Van kobakom, védőmellényem, jó ülésem, mégis szorongok. A ló is biztos léptű, és eddig mindig csoszogó, lustább lovak botlottak el velem, szóval nem is igazán racionális a félelmem... Annál inkább szeretném legyőzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!