Milyen díjlovas lépések vannak? Pl.: lábváltogatás(asszem ez a neve)
A "lábváltogatás" az ugrásváltás, lehet 4, 2 vagy minden ütemre.
Díjlovas lépés az oldaljárás (mindegyik jármódban) , magasabb szinteken passage (lassan lebegve üget), piaffe (helyben ügetés), vágtapiruett (hátulja körüli fordulat vágtában).
Mondjuk végig kell járni a létrát, szóval az A, E programokat kell tudni lelovagolni, aztán jöhet az L, LM, M, S. Szóval nem a nagydíjas feladatokkal kell kezdeni, hanem szépen támaszkodva egyensúlyban lelovagolni alap patanyomfigurákat, lehetőleg minél pontosabban, szép átmenetekkel, finom segítségekkel.
Ha komolyan érdekel a díjlovaglás érdemes egy erre szakosodott edzővel lovagolni,alap idomító gyakorlatokat elsajátítani, eleje, hátulja körüli fordulat, combravaló engedés, vállát be-ki, farat be-ki, egyszerű ugrásváltás.
"itt nem díjlovas szakemberek vannak"
Nyilván csak a magad nevében tudsz nyilatkozni...
Ki az a mindenki?
Kettőhöz szóltam hozzá, az egyik az volt, hogy az idézett honlapon a passage című fénykép egyáltalán nem passage-t ábrázol, a másik meg a lökött véleménye, amivel ellentétben szerintem itt is lehet jó válaszokat kapni a kérdésekre, mint azt a lovas témában az elmúlt 12 év alatti kérdések és válaszok bizonyítják (persze, sokszor el kell választani az ocsút a búzától.
Mindkettő a te érdekedet szolgálta, de hát ehhez meg legalább egy háziszárnyas esze valóban kellett volna, ezt felismerni, ehelyett nekem ugrasz. Az úgy tudom kezdető mondatodból elég világos, hogy halvány lila segédfogalma sincs arról, mit jelentenek azok a szavak, amiket leírtam, de fröcsögni, az megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!