Ez ellen mit tudnék csinálni?
Az ilyen soha nem a tanuló hibája. Lehet, hogy a ló megijedt valamitől, esetleg túl távol érezte magát a másik lótól. Ez nem a te hibád, de nem is a lóé, mert ő nem fogja fel, hogy nem kellett volna csumavágtáznia.
Itt jön képbe az edződ. Olyan lovast, aki még nem áll készen arra, hogy egy ilyen helyzetben visszafogja a lovat, nem kéne terepre kivinni. Zárt helyen, pályán kell megtanulni vágtázni, mert ez iszonyú balesetveszélyes így. Gondolj bele, mi van, ha kint a réten leesel és otthagy a ló? Netán megsérül, ki lesz érte a felelős? Arról ne is beszéljük, hogy veled mi történhet.
Amúgy ilyenkor általában a kiskörre fogást szokták javasolni, viszont ez sokszor nekem sem megy. Sok lovat kellett már vinnem az első terepükre, és bizony nem eggyel fordult elő, hogy úgy befeszült vágtában, hogy a nagy rohanás közben se balra, se jobbra nem ment. Én ilyenkor tovább hajtom, majd mikor érzem, hogy fárad, még vágtáztatom, majd szépen fokozatosan felveszem. Nyilván nekem ez nem opció.
Én amúgy azt javaslom, hogy válts lovardát. Az olyan oktató nem oktató, aki a tanuló lovast hibáztatja, és még csak el sem magyarázza, mit kéne tenni. Tudom, nehéz jó lovardát találni, de megéri sokáig keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!