Kell a lovaglás hoz tehetség?
Sok év kihagyás után, egy pár hete újra elkezdtem lovagolni.
Az öcsém is velem jött, ő is lovagolt régebben (csak 2 évvel fiatalabb nálam, már nem kisgyerek)
Régebben a szabadon ügetésig és a futószáras vágtáig jutottam, az öcsém is ügetésig
Most hogy újra elkezdtünk járni, újra az alapoktól kezdtük. Ugyan azokat a feladatokat kaptuk az oktatótól, mert kb ugyan olyan szinten voltunk.
Én azonban mintha elfelejtettem volna hogyan kell ügetni... Sosem volt túl jó ritmusérzékem, de most valahogy sosem találtam el az ütemet. Még a tanügetésben is néha pattogtam néha nem. Teljesen bénának éreztem magam
Bezzeg az öcsém. Neki is volt mit bepótolnia, de neki valahogy sokkal jobban ment az ügetés, kevesebbet is ügetet vele az oktató. Míg én az óra végén is csak ügettem, addig ő nehezebb feladatokat is kapott,mint nyújtani a ló lépéseit, gyorsítani az ütemét stb.
Ne értsétek félre nem zavar hogy neki jobban megy, mindig is tudtam hogy jobb a ritmusérzéke és jobb érzéke van hozzá.
Enegem az zavar hogy nekem ennyire nem ment. Valószínűleg nincs hozzá tehetségem
Kell a lovagláshoz tehetség? Megéri folytatni ha valaki nem tehetséges benne?
Biztos van olyan feladat amire te éreznél rá jobban, azt pedig neki kellene többet gyakorolnia. Én is mindig a tesómhoz hasonlítottam magam, ez nagyon rossz szokás,próbálok elszakadni tőle.
Persze lehet hogy valakinek jó pl a ritmus érzéke, vagy az egyensúly érzéke alapból, de ezeket lehet fejleszteni. A tehetségeket is az viszi előte hogy eleinte sikereket érnek el (talán könnyebben mint mások), és ez viszi tovább őket a gyakorlásban.
Ne add fel, összpontosíts arra ami neked jól megy. Simán lehet hogy kemény munkával egyre jobb és jobb leszel!
Évszázadokon keresztül szinte minden egyes harcosnak és nemesnek volt lova, meg mikor jött a toborzás boldog-bolgtalan ment a seregbe, lovas huszárnak/keresztesnek/stb. Szerinted azok az emberek egytől-egyik tehetségek voltak? A fenét! Kitartás és gyakorlás kell hozzá, mint minden máshoz. Ha tudod hogy rossz a ritmusérzéked, vegyél tánc órákat, vagy youtube-ról is csinálhatod, de ezek is hasznosak lehetnek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!