Honnan lehet azt látni, ha egy lónak gyengébbek az izületei?
Kérhetted volna, hogy mutassa meg milyen felépítésből látszik.
Én nem vagyok szakértő, de a jegyeknek nem hiszem hogy túl sok köze lenne a láb erősségéhez és az ízületekhez.
Talán arra gondolhatott az edződ (persze egyáltalán nem biztos, látatlanba megmondani nem lehet), hogy mondjuk mikor talajon dolgozik hamarabb elfárad, mert nem elég erősek az ízületei, hogy sokáig hajtsák/megtartsák a lovat.
Vagy nem igazán bírja jól a terhet, mert nem elég erősek az ízületei, így lovassal sokkal nehezebb dolgozni, különösen mondjuk ugrani.
Talán abból láthatta az edződ, hogy hogyan dolgozik. Mondjuk lassabb mint az átlag, egy idő után nem igazán akar már dolgozni, nem ugrik be könnyen egyes jármódokba stb.
Viszont a jegyeknek semmi közük hozzá hogy milyen lesz egy ló lábszerkezete.
Én inkább megkérdzném az edződet
Az,hogy a kesely lovaknak gyengébb a lábuk, az csak egy babona. Mint az hogy a csókaszemű lovak rosszindulatúak vagy rúgósak.
Nézd meg Imperiált: minden lábára magasan kesely volt, mégis 30 éves koráig élt, lábproblémák nélkül...
Lábállásból, a paták illesztettségéből és a lábak keselységéből lehet következtetni, illetve hogy hogy rakja maga alá a lábát a ló.
Imperiál pont keselységre jó példa, másodfű csikó korában már versenyt nyert, de 5 éves korára már nem volt versenyben, a lábai elgyengültek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!