Hogyan tudom kideríteni, milyen fajta pontosan a lovam?
Útleveles, származási lapja nincs, csak a két szülő ismert, az apa hivatalos furioso fedezőmén, az anyjáról semmit nem tudok a nevén kívül, sajnos.
Van valami mód rá, hogy kiderítsem, milyen keverék? Valami DNS teszt? Az embereknél is van ilyen, ezért gondoltam először erre:)
DNS tesztel csak körübelülire tudják megmondani hogy milyen lovak keveréke.
Én is nézegettem teszteket, de sajnos mivel a különböző ló fajták DNS-e csak nagyon kis %-ban tér el, így nem csak egy tippet tudsz kapni a lovad származásáról.
Mondjuk kapsz 3 lófajtát eredményül. Nem fogják tudni biztosra megmondani hogy melyik fajtából hány százalék van a lóban, csak azt hogy melyikből van a legtöbb (legvalószínűbben).
Na már most a te lovad félig furioso, tehát azt fogja első helyre írni, mint legvalószínübb. Kapni fogsz még másik lófajtákat is, de nem fogod tudni hogy az anyjának a génjei-e hozták ki azt az eredményt.
Szóval ha mondjuk kapsz még egy angol telivért, és egy ügetőt, nem biztos hogy az anyja ennek a kettőnek a "keveréke"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!