Lovas oktatási tanfolyamon miket tanultok?
Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy tanultok-e lovakról anatómiát, betegségeiről, illetve meg kell-e tanulni mondjuk 100 lófajtát? Még milyen más dolgot tanultok ott? :)
Kutyakozmetikánál igen, mind benne volt a keretben.
Köszönöm a válaszokat!
Szervusz! Nem voltam még a tanfolyamon, de rengeteg ismerősöm csinálta már meg.
A kutyakozmetika és a lovasoktatás azért abszolút két különböző dolog. Amíg a kutyakozmetikánál azt tanulod, hogy mit kell majd csinálnod, addig a lovasoktatóin már azt kéne megtanulni, hogy mit és hogyan kéne majd megtanítanod, miközben maga csupán a lónak a tartása is bőven kitenne egy tanfolyamot, ha nem többet.
100 lófajtát biztos nem kell megtanulni, butaság is lenne. A lovaknál lovasoktatóként nincs szükség fajtákat tanulni (illetve a leggyakoribbakat úgy is ismeri), hiszen a legtöbb ló amivel dolgozni fog, az nem lesz tisztavérű a legtöbb esetben. és fajtára specifikusan sem érdemes tanulni, hogy én pl. csak huculokat oktatok, mert maga a lovaglás technikai elemei nem függnek a ló fajtájától (nyilván vannak különbségek a termetek miatt, de amúgy a lovaglásbeli eltérések nem a fajtából adódnak, hanem az irányzatoktól.)
Írhatnék neked erről könyvet, de nincs az az isten, hogy valaki egy okjs képzés során jó oktatóvá váljon. Egyszerűen azért, mert már csak oktatónak (és nem edzőnek) is minimum 10 évet kéne tanuljon az ember, hogy jól csinálja. Ezt egy max 1-2 éves képzés során nem tudja megtanulni.
és a 10 év csak arról szóljon, hogyan kell lovagolni. aztán fél-egy év alatt kaphat gyorstalpalót arról, hogy hogyan kell ezt a tudást átadni.
Magáról a lovaglásról-lovakról orvosi szintű egyetemi képzést lehetne nyitni, 8+évvel, ahol tömörítve kapnák a tudást a hallgatók (és még így sem tudnának mindent)... Sajnos még nem tartunk itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!