Hogyan tanuljátok meg a versenypályát?
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ti hogyan tanuljátok meg lovasversenykor olyan gyorsan a pályát?Nekem most olyan lesz hogy bólyák között kell szlalomozni,járóiskola,ugrás...
attól félek hogy bele fogok keveredni a sok bólyába...tudnátok segíteni hogy ti ezt hogyan oldjátok meg?
Én sokszor végiggondolom a pályát, ha van lehetőségem, le is rajzolom, lelépem. Próbálom megjegyezni, hogy melyik kézre érkezek le az ugrásról, és általában úgy jön a következő akadály. Az akadály fölött pedig már a következő akadályt nézem, hogy ne felejtsem el. Vagy ha az segít neked jobban, akkor jegyezd meg az egymást követő feladatokat, mint egy verset, vagy díjugratásban az akadály színe, formája, márkája, vagy valami viccesebb megnevezése.
Szerencsére általában adja magát a pálya, direkt úgy építik őket.
Sok sikert:)
Nem egy agysebészet megjegyezni a sorrendet,főleg úgy, hogy előtte gyalogosan be is járhatod.
Én 1x szoktam besétálni, hogy megnézzem az akadályokat, távolságokat, utána fejben végigmegyek rajta, aztán ha nem én kezdek, megnézek még pár versenyzőt.
Mégis sokan rontanak, de ez a stressz miatt van. Velem is volt már olyan, hogy egy sikertelen ugrás után feleszmélve hirtelen azt se tudtam, hol vagyok, de az akadályok mindig meg vannak számozva, illetve kaptam egy kis iránymutatást a pálya széléről bekiabálva :)
Hogyha eltévedtél, inkább lassíts, és nézz körbe, ne lovagolj bele egy akadályba, amibe nem vagy biztos, mert az instant kizárás pályatévesztés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!