Legyen lovam? Saját ló? Lovat keresek
Légyszíves olvassátok végig. ♥
Először is ilyen lovat szeretnék. ( nem ez a lényeg, át lehet ugorni):
-kanca vagy herélt
-8-12 év körülit ( 6-7 évesnél fiatalabbat semmiképp, de 13-14 évesnél idősebbet sem)
165 cm marmagasság fölöttit
-színe, fajtája, papírja nem fontos
Több mint 5 éve lovagolok. Már kicsi korom óta nagyon szeretem a lovakat. Mindig is lovagolni akartam. Nagyon szeretem a természetet és az állatokat. Szeretném ha a lovaglás, lovazás nem csak egy hobbi lenne, hanem annál több. (Egy életmód, ha lehet ilyet mondani) Le tudom csutakolni a lovat, le és fel tudom nyergelni, mind a 3 jármódban lovagolok, párat már ugrattam is. Van tanyánk, ahol 1 hektár területen lenne a ló, ami körbe van kerítve, mivel ugye eddig ott más állatok voltak. Van itató, fedett rész, és egy részt le tudnánk keríteni amikor lovagolnék. A környező földeken tudnék tereplovagolni. Nagyon szeretek tereplovagolni, sokszor voltam már. Tudom milyen az állatokkal a munka, és segíteni fogok tavasztól reggel és este is az etetésben, hogy hozzászokjak, milyen. De tudom, hogy egy saját ló még több munka lenne. Minden nap legalább 1,5 órám lenne a lóra, de ez tényleg a legminimumabb (van ilyen szó?) idő. Az időjárástól és az évszaktól is függ, de átlagosan 3-4 alkalommal tudnék lovagolni egy héten, nyáron nyilván ha tehetem minden nap lovagolnék. Futószárazást még nem csináltam, de tudom hogy kell. Nem szeretnék a lóval versenyezni, hobbi lónak szeretném. Viszonylag sok lovas ismerősünk van az edzőmön kívül is, így lenne segítségem. A szüleim támogatnak, és apukám a ló egyharmadát kifizeti, mert ő is meg fog tanulni lovagolni, és majd ő is szeretne rajta lovagolni. De a többit nekem kell kifizetnem.. Elkezdtem egy lóra gyűjteni még régebben, és 200 000 Ft-om van most. Ez még nem elég, de nemsokára meglesz az összeg. Tudom hogy milyen felszerelések kellenek, és lenne rá pénz. Ha 5-8 hetente jönne a kovács, és az 4000-8000 lenne, és van szénánk, tehát azt nem kellene venni, akkor kb. 13 000-18 000 lenne a havi tartása a lónak.
Már egy éve komolyabban erre készülök, persze ezelőtt is mindig szerettem volna lovat. Amint lesz lehetőségem rá, lesz lovam. Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok az emberek véleményére. És ha esetleg valaki tud ilyen lovat, írjon. Köszi az értelmes válaszokat, tippeket.
Legyen szép napotok! ♥
Hamár filléres kérdésről írsz 11-es, így utólag jutott nekem is eszembe, hogyha a kérdésben leírtak a tényleges "költségvetést" jelentik, akkor az nagyon nem jó.
Etetésen és a kovácson kívül még sok más és sokkal nagyobb költségei vannak a lótartasnak kedves kérdező...
Egy ló társas lény gondolj bele hogy a ménesekben is milyen sokan vannak együtt, mindnképpen kell egy társ mellé. Egy ló(főleg ha saját helyen tartod) nagyon sok munka és idő,sokat kell a ló körül is dolgozni. És nagyon sok pénz
. Egyépként ha már megengedték a szüleid akkor ez a kérdés 'felesleges' mert úgysem a mi döntésünk számít. Szerintem ha van a közelben egy lovarda ahol be tudsz segíteni akkor először próbáld meg azt és rá fogsz jönni hogy mennyire sok munka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!