Ló rudazáshoz ,ugráshoz szoktatása?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemrég jött a lovardába egy új ló. Túl sokat nem tudunk a múltjáról. Alapvetően egy jól képzett ló, inkább hajtósabb típus de nem az a nagyon lusta. Viszont a rudazáshoz valahogy nincs érzéke, nem figyel a lábaira, konkrétan olyan mint egy tank, ha jó távolságban vezeted az ugrásra akkor simán megugorja a nagyobbakat is(120cm), de ha nem akkor leveri a 70cm-ert is. És mindegy neki, hogy 10 centi közelről ugrik el vagy 2 méterről. A rudakkal is ugyan ez van. Magától nem nézi, hogy jól jöjjön ki a távolság. A rudakat is gyakran megkoccantja főleg vágtában. Az ilyet valahogy lehet javítani, hogy jobban érdekelje a lovat? Úgy tudom ugró versenyen nem volt eddig, csak díjlovason. Viszont jó az ugróképessége. Van lehetőségem, hogy menjek majd vele versenyere( max ilyen 80-90 centire, nincs REV-ám) viszont én nem vagyok profi hogy mindig minden távolság jó legyen. Valami ötlet esetleg? Természetesen van edzőm, azt csinálom amiket mond, de valahogy úgy érzem mégse megy.2022. febr. 13. 19:19
1/7 anonim válasza:
A Lovasakadémia sorozat ide vágó könyvét olvasd át, ha többet szeretnél tudni a témáról. Nem a te dolgod a ló átlovaglása.
2/7 anonim válasza:
Ha jó ugróképessége lenne, akkor a távolságot is érezné. Lovas akadémia sorozat Cavalettis darabját ajánlom, de nem véletlen volt ez a ló inkább csak díjlovaglásra használva.
3/7 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem érzi a távolságot, lehet csak én hátráltatom.Az lehet segítene rajta, ha valaki olyan lovagolná, aki tud is ugratni
2022. febr. 13. 20:22
4/7 anonim válasza:
Jól mondod, az edződ kéne ráüljön. Nem feltéltétlen hátráltatod. de tapasztalatlan ló és lovas nem jó párosítás, a legrosszabb. Egyikőtök sem lesz ettől rossz, de tényleg az edződ próbálgassa.
5/7 A kérdező kommentje:
Hát majd megkérdezem,nem akar-e ráülni. Eddig egyszer vagy kétszer ült rajta, de nem tudom, hogy ugratott-e vele. Egyébként nem az edzőm saját lova. De én is annak örülnék a legjobban, ha néha lovagolná egy tapasztaltabb lovas is, csak nem tudom, hogy ez megvalósul e. De azt se akarom, hogy a ló elveszítse az önbizalmát, de lassan már inkább én vesztem el...
2022. febr. 13. 21:16
6/7 anonim válasza:
Örülök, hogy végre van itt egy felelősségteljes lovas is. További sikeres fejlődést és sok sikert kívánok neked!
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2022. febr. 14. 18:30
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!