Lovak esetében inkább a külsőre, vagy egy tulajdonságra utaló nevek a gyakoriak?
Villám
Holdas (úgy tudom, ez volt a neve Mátyás király lovának)
Fecske
Kópé
Felhő
Ében
Gesztenye
És a többi.
Inkább a kutyáknak/macskáknak szoktak az emberek személyneveket, vagy idegen nyelvek szavait használni?
Bár ez utóbbit lehet, hogy csak én tenném, mert egy elég hosszú listám van különböző nyelvek szavaival:
Kara: fekete (törökül)
Tárá: csillag (hindi nyelven)
Lux: fény (latinul
Cézár
Mars: eredetileg a mezőgazdaság római istene, csak később lett a háború istene
Zénón: Zeusztól származó (görög eredetű férfinév)
Kán: a sztyeppei nomádok körében használt cím, a jelentése: vezér
Gyula: a magyar kettős fejedelemség idején a hadvezér címe
Táltos: a régi magyarok szellemi vezetői, gyógyítói a kereszténység felvétele előtt
Kicsit értelmetlen a kérdés. Ezt nem lehet eldönteni. Minden gazda olyan nevet ad a lovának amilyet szeretne. Hallottam már Nimródról, de Táltosról is. De lehet úgy is dönteni hogy ha valamire hasonlít. Pl.: gesztenyeszínű a lovas akkor Gesztenye a neve, vagy csillag/szív van a homlokán, akkor Csillag/Szívecske a neve. De ha egy ló kedves, akkor lehet a neve Kedves. Ilyen nevű lovat is ismertem, meg Csillag nevűt is, mert neki csillag volt a homlokán. De Gedeon nevű lóval is találkoztam.
Én a kitalált, furcsa neveket szeretem:
Fire Spirit
Afro Lady
Akarat
Aleppo Shevron
Bl Dakota O Dreams
Belladonna Black Boy
Bella Donna (olaszul: csinos nő)
Belle Fille (franciául: gyönyörű lány)
Belladonna (franciául: nadragulya)
Belle (franciául: szép)
Bella (olaszul: szép, magyarul: lánynév, melynek jelentése: szép, spanyolul: szép)
Calippo
Calippo Feta
Feta
Cézár
Cézár Feta
Layton Magic
Ezek a nevek a kedvenceim. Mint látod, az is dönthet, hogy ki milyen nyelvet szeret (én a franciát, a spanyolt, és az olaszt szeretem).
Szóval igen, ennyit tudok ehhez hozzászólni, mert mondom, kicsit értelmetlen. Nem kritika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!