Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Melyik lovarát válasszam?

Melyik lovarát válasszam?

Figyelt kérdés

Már elég sok lovardánál voltam, az utóbbi időben egyiktől mentem a másikig, most már viszont nem sok választásom maradt

1. Ebbe a lovardába több évig jártam, 2021. szeptemberében voltam utoljára. nem túl igényes, tanítani is csak a vágtáig tudnak. Nincs fedeles, viszont télen is tartanak edzést, olyankor a pálya egy mocsár. Múlt télen volt, hogy alig tudtunk ügetni pár kört a sár miatt, mégis ugyanannyi pénzt kértek az "edzésért". Az edzések többségét a lovász tartja, aki végülis ilyen "mindenes", mert konkrétan többet tud az oktatónál. Egy éve elkezdtünk ugratni (konkrétan mindenki, aki a livardába jár), viszont úgy, hogy senki semmit nem tud az ugratásról, így hasonló dolgok történtek:

-túra és díjlovas nyeregben ugrattunk

-andalúz lovakon, akiknek soha semmi nem volt tanítva az ugratásról, így ők életükben először nagyon kezdő 8-12 évesekkel ugrattak, csak utána jöttek a haladóbb lovasok

-a lovak lábára soha nem volt ínvédő rakva

-térdig érő sárban is ugrattak a lovakkal

-volt, hogy hetente 6szor, naponta többször ugrattak ugyanazzal a lóval

A sok negatív ellenére ott áll 2 nagy pozitív dolog: az első a nagyon jó, családias társaság, ahol a kezdetektől tanultam lovagolni, a második pedig egy különleges ló, akit imádok, főleg a személyisége miatt.

Végül mégis az a lényeg, hogy ennél a lovardánál már nem nagyon tudok fejlődni, csak kedvtelésből lovagolni.

2. Itt csak egy párszor voltam, viszont igényes hely, jobb lovakkal, kevesen járnak, így a lovak nincsenek túlterhelve, a tulaj vigyáz rájuk. Igényes felszerelések, mindegyiknek megvan a saját nyerge, akár több is (túrázáshoz, ugratáshoz). Az edző is érti a dolgát, tud ugratni tanítani, versenyezni is szokott. A negatívum viszont, hogy itt sincs fedeles, így télen és esős időben nincs oktatás.

3. Itt csak 2szer voltam, mind2szer próbalovagláson. Az edző nem is emlékezett, hogy beszélt velem, felültetett egy lány lovára futószáron, ügettem, vágtáztam 1-1 kört, majd leszállított és azt mondta, jöjjek vissza jövő héten. Ez másodszorra is így történt, azzal a kivétellel, hogy nem az edző futoszárazott, bár látni akarta, hogy lovagolok, mégse volt ott. Eléggé leszarta a helyzetet.

Amúgy itt van fedeles, igényes lovarda, rendszeresen járnak nagyobb versenyekre is, viszont eléggé el van telve a tulaj/edző magával és a pénzével.

4. Ebbe a lovardába holnap fogok először menni. Ez a városban a legnagyobb lovarda, legalább 5 istállója van, ugrólovak, nagy fedeles, 3 pálya. Rengeteg versenyt szervez és rendszeresen járnak is versenyre. Több oktató van. Igényes, tiszta hely, vigyáznak a lovakra.

köszönöm mindenkinek, aki végigolvasta és tanácsot tud adni

2022. jan. 24. 21:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek közül a másodikat mondanám. Ahova én járok ott sincs fedeles, de mégis megtartjuk rossz időben is az edzéseket. Esetleg terepre ki tudnál menni olyankor.

Ha meg a holnapi lovarda jónak bizonyul akkor nyilván az. Néha pedig elmehetsz az elsőbe a kedvenc lovadhoz.

2022. jan. 24. 21:21
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Ha tetszik a 4-es minden szempontból, akkor azt, ha nem, akkor a 2. tűnik a legjobbnak. Igaz, hogy akkor nem tudsz rossz idő esetén menni, de minden más szempontból megfelelő volt és ha télen nagyon hiányozna a lovaglás, el tudsz menni addig máshova is, ahol meg van fedeles.
2022. jan. 24. 21:28
 3/13 anonim ***** válasza:
58%
Második. A többi nem jó. Nem jó szerintem a túl nagy, ott valszeg mindenki "masírozik", a túl kicsi és igénytelen, nos hát, inkább nem
2022. jan. 24. 22:00
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

Egyértelműen a második. Az elsőhöz szerintem ne menj, még véletlenül se, ha ennyire nem értenek hozzá. Nagyon balesetveszélyes. Csak a pénz kell nekik... Kedvenc lovad pedig lesz még pár:)

A harmadikat szerintem hanyagold, de 2 alkalomból nem lehet teljes következtetést levonni. Ha nem tudsz választani, próbáld ki egy harmadik alkalommal, később, mondjuk tavasszal.

Sok sikert!

2022. jan. 24. 22:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Előbb próbáld ki az utolsót ha jó akkor oké ha nem akkor szerintem a 2. Ha az se tetszik a végén akkor adj még egy esélyt a 3.nak
2022. jan. 24. 23:39
 6/13 A kérdező kommentje:

köszi mindenkinek.

illetve e mellett még érdekelne a véleményetek az első lovardáról

2022. jan. 24. 23:47
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztos rossz. Nincs még a szakmai félkészultseg, ez így veszélyes
2022. jan. 24. 23:49
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Én nem választanám az elsőt, tudom sokat számít a jó közösség meg kedvenc ló stb, de ha fejlődni akarsz meg igazán élvezni akkor ez nem elég
2022. jan. 25. 00:11
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a 4-est, de szerintem is a 2-es a befutó.

Az elsővel az a gond, hogy nulla a szakmai tudás, konkrétan veszélyeztetik a lovasok életét. Másrészt a lovakra se vigyáznak, mert egyrészt túl vannak terhelve, másrészt ha lovaglásra alkalmatlan a pálya, akkor a lábuknak se tesz jót.

Nálunk homokos a pálya, de most hiába van lesimítva, fel van fagyva, olyan kemény, mint a beton, ezért nagyon nem is használjuk, mert ha valaki leseik az nagyot nyekken, meg a lovak ízületeinek se tesz túl jót. Igaz a legelő is hasonló állapotban van, de ott megiramodik 2x fél nap alatt és nem kell félórákat ügetnie rajta.

2022. jan. 25. 08:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Na milyen volt a 4.lovarda?
2022. jan. 25. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!