Lehet szürke még a lovam?
A szürke ló nem szürkének születik. A csikószőre lehet pej, fekete vagy sárga is.
A szürkülés gyorsasága pedig nagyon sok mindentől függ.
Viszont a lovak téli és nyári szőre nagyban eltérhet. Ha nyáron visszatér az eredeti szőre akkor csak a téli bunda volt világosabb. Ha nyáron is látod rajta, hogy szürkül akkor pedig értelemszerűen szürke lesz =D
Az útlevélbe egyébként a csikószőrt írják. A legtöbb szürke pejnek, feketének, stb-nek van bejegyezve, kivéve ha előre gondolkodott a lófelügyelő vagy már felnőtt lóként kapott útlevelet
Köszönöm, kettes.
A nyári színe ehhez a lóhoz volt hasonló: [link]
Mint Szilaj a meséből. A kifakult részek kivételével mindenhol barnább lett.
Azt szokták mondani, hogy "a szürke ló nem születik, hanem lesz", vagyis nem szürkén születnek, hanem később, idővel szürkülnek ki.
Kedves kérdező, nekünk 2 db szürke csikónk "lett", de azért kétévesen már erősen látszott rajtuk, hogy ezek bizony szürkék lesznek.
Szóval, bár nem zárnám ki 100%-ban, hogy szürke, vagy deres (pejderes) lesz a lovad, szerintem inkább már megmarad pejnek, csak a téli, hosszabb szőr kicsit másabb színű, mint a nyári. Mondjuk nekem a pejderes nagyon tetszik, de hát nyilván nem a színe a lényeg a lónak.
2-es pl. van olyan nóniusz csikó ami pej, és később nyári fekete, vagy fekete színű lesz.
De én még nem láttam olyan lovat, mint amit a kérdező linkelt, pej színt, hogy kiszürkült volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!