Normális ha a lovarda nem engedi, hogy a bértartott lovad terepre vidd?
Nem arról van szó, hogy időhöz kötött (hogy pl. Este 7-kor zárás), hanem hogy szabály, hogyha oda viszed a lovad tartani, nem viheted ki terepre, kizárólag a pályáikat használhatod, azt is csak bizonyos időközönként, mert oktatnak rajtuk.
Egy olyan lovardáról van szó, ami ugyan városi, de a város legszélén van, már-már bent egy erdőben, és körülötte azért elég nagy túraútvonalak húzódnak.
Ilyennel még nem találkoztam amúgy, ez a legelső eset. Ez előfordul máshol is?
Érdekes, én sem hallottam még ilyenről. Azt tudom elképzelni hogy sok rossz tapasztalatuk volt már a kliensek terepi lovaglásával, sérülések, balesetek, amiért egyfelől jogilag is terhelheti őket talán valami felelősség, másfelől meg ha mondjuk a ló sérül akkor annak az ellátása is rájuk hárul (a gazdi nyilván nem viszi haza ápolni).
De amúgy fura, hogy a saját lovamat ne vihessem oda, ahova szeretném.
Az hogy a pályát meghatározzák, hogy mikor mehetsz oda, mert akkor lesz szabad, az addig oké, de azt nem mondhatják meg, hogy te kilovagolsz-e terepre vagy sem. A te lovad, akkor hagyod el vele a lovarda területét amikor akarod (nyitvatartási időben). Ilyen nincs, hogy bezárnak, hogy márpedig nem mész sehova.
Megkérdezhetem melyik lovarda ez?
Nagyon furcsa. Én már az este 7-es zárással sem értek egyet, mert elvárom, hogy a lovamat akkor tudjam látogatni, amikor nekem és a lónak megfelelő. Ha nyilatkozattal, szerződéssel, stb. sem adnának kulcsot este 7 után, vagy engednének kimenni terepre, biztos nem fizetnék havi 60-100 ezreket bértartásra.
A pályahasználat teljesen érthető, és jó is, ha van hozzá órarend és szabályzat, de ha a pálya korlátozva van, és terepre nem engednek ki, akkor mit csinálhatsz a lovaddal? Lecsutakolhatod egy fél lakbér áráért? Jézus
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!