Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mivel lehetne ellazítani?

Mivel lehetne ellazítani?

Figyelt kérdés
Most került új ló a lovardába, nagyon jó mozgású és okos, viszont bal kézre nem akar meghajolni. Jobb kézre szépen hajlik, de bal kézre olyan, mintha csak a fülét húzgálnánk. Mozdul balra a feje, de egyben az egész és csak oldalirányba, nem szépen meghajolva, a nyaka az marad egyenes. Hogyan lehetne ezen javítani? Az edző már dolgozik rajta, de hogyan tudnám megkönnyíteni, meggyorsítani a munkáját, ha éppen én lovagolok rajta?
2021. nov. 12. 07:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is, az edződet kell megkérdezned, hiszen ő ült már a lovon, meg tudja neked pontosan mondani mi van a lóval.

Alapvetően segítheted a munkáját földről is, jutalomfalatos hajlítással, stb. Ott kiderülne, hogy mennyire súlyos, mert ha földről nem tudja fizikailag meghajlítani a nyakát az sokkal rosszabb, mintha csak lóról, feszesség miatt nem tudná.

Egyébként pedig előrelovaglással, helyes szárhasználattal: lehet jobb lenne egyelőre passzív kézzel lovagolni, amiben megtalálhatja az egyensúlyát, aztán nagyon kicsit jobbra-balra vezetni a fejét úgy, hogy egyrészt nem dobod oda külső szárat, hanem megtartod, másrészt azonnal engedsz neki amint elindul a kezed irányába.

Persze most elkezdhetném magyarázni, mit tehetsz ha nehezebb esettel van dolgod, de úgy érzem, ez az edződ feladata.

2021. nov. 12. 07:52
 2/7 A kérdező kommentje:
Fizikailag meg tudja hajlítani földről. Azt mondta, hogy még feszes, még most kezdi megszokni az új környezetet, de simulékony, csak idő kell neki. Ráülhettem, mert puha a kezem, nagyon jól reagál a legapróbb szársegítségekre is és keresi a zablát. Szóval láttam felülről, hogy milyen furcsán reagál bal kézre hajlításnál, kicsit ilyen kitekeredett látvány. Az edző mondta, hogy használjam jobban a belső szárat, de erőből meg nem akarom tépni.
2021. nov. 12. 08:02
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Állatorvossal is érdemes megnézeti a lovat, ha ennyire ferde. (Akár a fogai fájdalma is kiválthati ilyet, láb vagy hátgondok, stb.)

Illetve a nyereg jól illeszkedik rá? Az is okozhat ilyet, nézessétek meg azt is.

Jól belovagolt lónál ritka, hogy ennyire ferde legyen, lehet valami más áll a háttérben.

2021. nov. 12. 10:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Elméletileg az egyik hátsó lába sérült, egy versenyen ugrásnál buktak vele és meghúzta, így már versenyre nem alkalmas, de iskolalóként el van. Nem mutatja, hogy fájna neki, főleg így, hogy a másik kézre meg szépen dolgozik.

A bukása után 3 évet állt, nem lovagolták, csak fedezőménként funkcionált, itt kezdett el most újra dolgozni.

2021. nov. 12. 11:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is lovagolok hasonló lovat, neki nagyon sokat masszírozom a bal oldalát, tarkótól farig, segítségül hívtam egy tenisz labdát is, azt is görgetni szoktam rajta körkörösen. Nagyon szereti meg kenni szoktam neki lóbalzsammal mikor masszírozom. Illetve lovaglásban rengeteg ívet lovagolok, sok hajlítást. Balra néha erősebb segítségek kellenek, nekem is jobban kell húzgálnom sajnos a szárat, de amint enged egyből a segítségek is finomabbak lesznek. Sokat dolgozunk földről is, ez is sokat segít. Egyszerű csikózablával van lovagolva.
2021. nov. 12. 13:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is a masszírozást ajánlom, illetve körön rudazni, akár futószáron.
2021. nov. 12. 17:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ez a meglátásom, mint előttem válaszolóknak
2021. nov. 12. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!