Hogyan tudnam visszafogni a lovam?
2. vagyok: ez egy nagyon, nagyon összetett probléma, amit látszólag lehet kezelni helyben igazgatással, de a valóságban egyáltalán nem. A ló azért rohan el, mert nem átengedő. Ahhoz, hogy átengedő legyen, meg szükséges rengeteg földi munka, és egyéb átengedő feladat (hajlítások, állítások, egyensúly feladatok), kb. egy rev vizsga anyagát kell átgyakorolni a lovon. Ha már úgy érzed, hogy egy ugró vagy díjlovas rev gyakorlati anyaga menne a lovon, akkor nem lesz probléma az elrohanással, vagy ha igen, akkor oda kell visszanyúlni.
A tünetkezelés (helyi fegyelmezés, szájrángatás) azért nem megy, mert ilyenkor a ló nem támaszkodik a kezeden, hanem beledől, és 20-30 kilót kellene visszafognod (ezen akarsz könnyíteni a feszítővel). Ha magától támaszkodik, felajánlja, hogy te idktáld az iramot. Ha mindenáron helyben akarod kezelni a problémát, akkor állítsd a lovat körre, mert akkor nem tud tovább gyorsulni, és kiskörben vezesd le. Nyugodtan ülj, és a lábaddal billentsd ki az egyensúlyából (vágta közben ütemet kell adnod a lábaddal, add neki továbbra is az ütemet, de lassabban). Ha már érzed, hogy a ló rohanna el, vezesd le kiskörben, ne engedd begyorsulni. Ha már begyorsult, tépheted a száját, nem fog segíteni rajtad.
Nekem is arab kancam volt, most már az orok vadaszmezokon van az en kicsikem
Ugyan ilyen rohanos volt raismertem a kerdesedben
En nem csak terepen dolgoztam vele hanem inkabb palyan, fiatal korában egyatalan nem is tudtam visszafogni neha viszont nagyon figyelmes volt foleg ha szőrén lovagolta, szerintem probald meg szőrén, nekem akkora siker elmenyem volt hogy zabla nelkuli kantarokkal is kísérleteztem feludulesek voltak az ilyen edzesek
Egeszen haláláig életerős eleven volt egyik reggel nem kelt fel
Kivanok sok szerencset a lovadhoz
Nem értek hozzá, de filmekben azt láttam, hogy: Hó Hó Hó!
Ha meg el kell indítani, akkor: Gyí Gyí Gyí!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!