Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha a lovam nevét meg akarom...

Ha a lovam nevét meg akarom változtatni az útlevelében, akkor a 10.000 Ft-ot hogyan kell majd kifizetnem érte?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy kérvényt kell írni, aztán továbbítani az illetékesnek, de aki csinált már ilyet, és szintén postázta a kérvényt, hogy fizette ki? Küldenek csekket? Előre kell utalni? stb.

És igen, biztosan meg akarom változatni a lovam nevét, és nem, nekem ez nem pénzkidobás, mert fontos nekem ez az egész. Hogy miért, ahhoz senkinek semmi köze. Szóval ezeket a felesleges köröket ne is fussuk le!

Aki tudja a választ, kérem csak az írjon!

Előre is köszönöm! :))

2021. okt. 24. 18:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%

LÓÚTLEVÉL IRODA

Cím: 1144 Budapest, Remény utca 42/b.

Telefon: 36-1-316-0663

Fax: 36-1-316-0664

E-mail: loutleveliroda@mgszh.gov.hu

Felhívod őket és válaszolnak, de nagy valószínűséggel utalással kell fizetni vagy számlaszám ismeretében postai sárgacsekken is meg tudod tenni.

Származásos lónak is átírnak nevet, a rendes neve megmarad és zárójelben belekerül a hívóneve vagy ahogy te hívni akarod. Pl Furioso-123-XYZ (Olivér). Származás nélküli lónál nem tudom hogy működik, de valószínűleg ott is nyoma kell maradjon a régi nevének az azonosíthatóság és visszakövetés miatt.

2021. okt. 25. 08:08
 12/19 anonim ***** válasza:
55%

A chipnek van egy azonosító száma így értettem azt én nem tudom hogy adatbázisban az adatokat meg lehet e változtatni szabály szerint, de szerintem csak indokolt esetben lenne értelme pláne ha iskolaló vagy versenyló. A chip azonosító száma adott én a chipnél tippeltem hogy nem igen ehhez már nem értek, de mivel senki nem adott neked érdemleges választ én próbáltam segíteni. Nem pampogtam de hogy ez így van írtam hogy szerintem nem tehát tipp volt. Az nem ugyanaz.

Írtam hogy keresd a tenyésztési felügyelőt mire te lecsesztél, pedig ő tudna választ adni minden kérdésedre.

Mikor mi tanultuk akkor a tenyésztési könyvben lévő név adott volt, azt nem tudtad megváltoztatni mert akkor ha olyan származású és pl. tenyésztésben van és ellopják akkor nem tudnák lekövetni ha baj van illetve tovább tenyésztésnél is necces lenne.

Nébih oldalán is van adat ott is megnézhetted volna.

De amugy mar a kovetkezo adott választ neked. A hülye voltam aki nem ért hozzá.

2021. okt. 25. 08:54
 13/19 anonim ***** válasza:
55%

Ma már úgy van akkor hogy a származási lapon lévő név mellé odaírják zárójelbe a hívónevet. Ezt se tudtam legalább a lecseszés ellenére frissítettem a régi tudasom.

De akkor gondolom a szarmazasi lap nelkuli lonal is igy van? Hogy a nev ami volt nrki az után oda irjak zarojelbe az új hívónevet? Aki válaszolt attól kérdem. Csak mert adatbazisban az elozo neveket is taroljak szerintem igy lenne logikus.

12-es vagyok.

2021. okt. 25. 08:59
 14/19 anonim ***** válasza:
55%
* neki
2021. okt. 25. 09:00
 15/19 anonim ***** válasza:
77%
A lekovethetoseg a gazdi es a lo erdeket es védelmét szolgalja egy szarmazasi lap nélkuli lonal is szerintem logikusabb hogy a regi neve is az adatbazisban marad annak aki valaszolt neki. Es csak a valtozast irjak utána.
2021. okt. 25. 09:05
 16/19 anonim ***** válasza:
71%
11-es vagyok. Ismerősnél benne maradt az előző név is, hiszen így logikus. Mivel a lónak lehet 10 gazdája is, meg idővel kerülhet vágóba is ezért fontos, hogy születésétől fogva visszavezethető legyen , igaz arra ott a chip is, de a név egy plusz támpont.
2021. okt. 25. 09:12
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
16-os jól tippeltem, mert ha kupec ellopja a lovat, és meg akarja változtatni az adatokat, akkor az lekövethető, mert egy lótulajdonos egyből a tenyésztőfelügyelőnél fogja kezdeni, de a lóútlevél iroda is, szóval ha kupec próbálkozna semmi esélye se lenne, hiába hiszi azt. Magyarán ha csak annyit írsz, hogy az nem tartozik senkire miért akarod, akkor ne csodálkozz, hogy egy tanult ember gyanakodni fog.
2021. okt. 25. 11:05
 18/19 anonim ***** válasza:
77%
Szóval emiatt is kell a visszakövetés, nem csak amiatt amit írtál. 17-es vagyok.
2021. okt. 25. 11:06
 19/19 anonim ***** válasza:
55%
* Nem csak amiatt amit 16-os írt.
2021. okt. 25. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!