Póni magasság? Most akkor hogy?
Elsődleges szempont a súly, ha leszel nehéz neki, nyugodtan. Viszont arra figyelj, hogy ha túl nagy/kicsi a ló a lovasnak, nem fogsz tudni megfelelően segítségeket adni.
Amúgy én 162 vagyok, 55 kiló és egy tinker-hucul mix lovam van:)
Nem rossz ez a magasság kombó, ha a pónid széles, nagy hasú, mert akkor felfogja a lábad a hasa és nem fognak összeakadni a lábaitok.
Illetve így tudsz neki rendes segítségeket adni.
Ha lelóg a hasa alá a labád akkor semmi lábsegítséget nem fogsz tudni adni neki
165? Ugyan már, legjobb barátnőm 177 cm magasan (vékony, az igaz) versenyez profi szinten hucul kislovakkal.
Az égvilágon semmiféle gondot nem fog okozni a magasságod. 148 cm mellesleg már lóméret, nem póni és mondjuk 170 felett érdemes elgondolkozni rajta, hogy az is kicsi lesz.
Viszont szerintem amíg növésben vagy, nem érdemes (kis) lovat, pónit venni. Ha magasabb leszel, mint amire számítasz, akkor lehet gond emiatt. És ez megeshet, sok lány nő hirtelen 7-8-10 cm-t 15-16 éves kora körül. Persze nem mindenki, de a szüleid helyében akkor vállalnám ezt be, ha már legalább 3 éve nem nőttél, mert akkor azért esélyes, hogy nem is fogsz vagy csak 1-2 centit.
12/L
Kérlek senki se mondja erre, hogy "majd meggondolod magad, ilyen korban mindenki pónin ül", nekem nem jönnek be a nagyobb lovak, mi ezzel a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!