Normalis, hogy egy 12 éves tanítja be konkrétan a lovát, edző nélkül?
Hét lehety de én magam lovagoltam be a lovamat 12 évesen. Na mindegy. Nem szeretnék most kötekedni.
4es, 9es vaok
Annyira bírom mikor a kis tinik osztják ki egymást... XD Azért egy ló szakszerű belovaglása nem kis feladat. Ha csak nem valami komoly díjlovas vonalon halad az ember már gyerekkorban, akkor inkább csak beülésről lehet szó, nem belovaglásról. Sok szájhős kislány még helyes lábra se tud vágtázni, nem hogy ugrásváltást tanítson, de szárra lovagolni a lovat is kihívás.
A kérdésben felvázolt esetből is az jön le, hogy a gyerek tanyalovas lesz, max fenn tud maradni a lovon, de azt se helyesen (gyakori üléshiba pl a székülés), de ha rászólsz, akkor ő jobban tudja. Én az ilyenekkel már rég nem veszekszem, saját lovát mindenki úgy cseszi el ahogy akarja. Másrészt meg valahol a szülő dolga is, ha ripityára töri magát a gyerek, mert nincs mellette szakember, akkor majd megy a lóra mutogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!