Vágta probléma?
Figyelt kérdés
Sziasztok! A lovammal most kezdtük a vágtamunkát, és adódott egy probléma. Szépen beugrik, de mindig besodródik a pálya felé, nem marad kívül, és kanyaroknál visszaesik. Az edzőnk beteg, szóval edző nélkül vagyunk, addig gondolotam felteszem ide a kérdésem, hátha tudtok tippeket adni. Azt már próbáltam hogy ráhuzom a nyakára a belső szárat (nem húzom át a nyakán) de nem vállt be. Tippek?2021. okt. 3. 21:12
1/5 anonim válasza:
Belső csizma többet zárjon, külső szárat meg jobban tartsd meg, hogy ne sodródjon, fordulóknál ne legyen éles a forduló, se túl szűk, lovagold ki szépen, több csizma, és ha mindig ugyanott áldogáll meg akkor pálca ismehet.
2/5 anonim válasza:
Lovagold előre. Gondolom csikóval van dolgod. Egyelőre csak az a lényeg, hogy menjen előre
3/5 anonim válasza:
Én mindig a sarkokban lovagolunk előre, ha érzem, hogy vissza fog esni. És ugye a külső szár tart belső csizma zár. Ha így is bemegy, akkor a pálcával ha hosszú pálcád van, csapj egyet a farára, ha rövid pálcád van akkor a vállára. De ha nem használsz pálcát a lóra, akkor a kezeddel csapj neki egyet a nyakára. Ezek alatt nem azt érzem hogy ba***ál rá egy k***a nagyot a lóra, hanem finoman csapj oda. És az én lovam ettől a neveléstol olyan jól megtanulta...
4/5 anonim válasza:
...és így születnek az elrontott lovak...
Ha beteg az edződ, akkor gyakorold azt, amit már biztosan tudtok a lóval együtt. Ha nem vagy azon a képzettségi szinten, hgy egy ilyen problémát megoldj önállóan, akkor kár volt belekezdeni.
Amúgy menjen előtte egy felvezető ló, akit tud követni a csikó, tudja utánozni.
5/5 anonim válasza:
Amennyiben fiatal lóról van szó, az is lehet a gond, hogy még nincs teljesen a helyén az egyensúlya és/vagy nincs még megfelelően izmolva ahhoz, hogy tartsa az íveket. Egy csikónak íveken dolgozni még ügetésben kemény munka, még ha kívülről te nem is veszed észre rajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!