Ez milyen "ág" a lovaglásban?
Hunter. Amerikában divat
Normális lovasok látják, hogy ez csak pucsítós utazás a ló hátán. Viszont a lovak jól képzettek!
Kis angoltudás kell, de ez egy jól átlátható összefoglaló az alapvető különbségekről (nyilván jobban is utána tudsz nézni, ha érdekel).
Aranyos kis videó 3mas, és abban igaza van, hogy ott a szépségez pontozzák, de normális díjugratók, akik nem csak végigkergetik a lovat a pályán, azok stílusosan is lovagolnak. A vadászlovaglássorán pedig szemmel láthatóan alig zajlik lovaglás. Irányítani tudják a lovat, de valódi hatásuk nincs rá. Alig ér a lábuk a ló oldalához.
Nálunk is van stílusverseny, bár ott sokszor szintén gyengébb lovasok indulnak mint magasab szinteken nem stílusban.
Amúgy tudom hogy nem álltál egyik mellé sem, de szerintem a videó torzít
3-as vagyok. Igen, arra a mondatra, hogy a díjugratóknál nem számít semmi, csak a rohanás, meg a rudak, én is felhúztam kicsit a szemöldököm... De lényegében a hunter szerintem megpróbálja követni a hagyományokat, az "elit" kilovaglásait, ugye az erdőben 1-1 ugrással. Az ugróban meg nyilván ugye mást pontoznak, főleg magasabb kategóriákban. Bár, akinek nincs stílusa, úgyis lepereg a magasabb akadályok felett, úgyhogy egy adott kategória felett ez is egyfajta pontozás.. :)
Ami viszont nem tetszett a videóban: egy tisztességesen összelovagolt lovat nem láttam az akadályok között (bocs, én díjlovas istállóban dolgozom). Valaki fogatos/voltizsáló/westernes, stb esetleg hozzászólna, hogy teljes legyen a kép? :D
4es vagyok. Teljesen igazat adok 6os :'D
Se az ugróknál, se a huntereknél felhozott videókban nem volt egy normális lovas se..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!