Lovas táborban hogy barátkozzak, ha nagyon introvertált vagyok, és senkit nem ismerek onnan?
Gondolom lesznek majd szobatársaid, ebédnél pedig valaki mellé muszáj lesz ülni stb. Ne aggódd túl, tök felesleges előre ezen parázni. Csapatfeladatok is szoktak lenni, ahol mindenképpen lesznek társaid. A nyitott, jófej emberek meg maguktól elkezdenek hozzád beszélni.
Én is introvertált vagyok, szóval teljesen megértem, de ne parázz rá. Biztos nem maradsz egyedül, és egyáltalán nem biztos, hogy mindenki barátokkal megy.
Normális ember introvertált hajlammal > úrrá lesz hajlamán > kapcsolatot épít
Beteg ember > nem tud úrrá lenni > orvoshoz fordul
Utolsó kicsit durván fogalmazta meg, pedig valahol igaza van. Keveritek, rosszul használjátok az "introvertált" fogalmát. Az into-extro egyrészt egy skála, senki se tisztán egyik vagy másik. Másrészt ez annyit jelent, hogy adott személyt milyen társas interakció töltenek fel, hogyan hat rá emberek között lenni. Aki intro, az társaságban lemerül, ezért van szüksége utána egyedüllétre a feltöltődéshez. Aki extro, az pedig pl. egy fárasztó stresszes nap után az energiáit a kapcsolataival tölti fel.
Na mármost, a Kérdezőről ennek függvényében nem tudjuk melyik, egy biztos, amit leírt, azok alapján nagyon erős önbizalom hiánnyal, megfelelési kényszerrel küzd - "félek hogy zavarok". Az új ismeretség kialakítását ez nehezíti, amin érdemes dolgozni, ha kell, szakember segítségét kérni.
Egy olyan csoportba mész, ahol azonos érdeklődési körű társaid lesznek, mivel tábor, így ahogy előttem is mondták, várhatóan csapatjátékokkal. Ezek mind adhatnak alapot beszélgetés elindításához. Ha félsz kezdeményezni, legegyszerűbb segítséget kérni valami lovas dologban. Pl. hol találsz valamit, meg tudnák mutatni ők hogyan csinálják, stb. Biztos lesz ott olyan, aki szintén egyedül, ismeretlenül érkezik, menj oda hozzá, vagy ebédnél ülj mellé, kérdezd meg honnan jött, mióta lovagol, ilyenek. De mindenképp fejleszd az onbizalmad, mert ez nem az introvertaltsag oka, jellemzoje, amit leirsz. (én is introvertalt vagyok, úgy mondom)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!