Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ha választhatnál, inkább 2...

Ha választhatnál, inkább 2 póni, vagy egy kisló?

Figyelt kérdés

2021. jún. 30. 12:53
A kérdező szavazást indított:
2 póni
Egy kisló
33 szavazat
1 2 3 4
 1/32 anonim válasza:
80%
2 póni!
2021. jún. 30. 12:56
 2/32 anonim ***** válasza:
22%
csiko
2021. jún. 30. 12:57
 3/32 anonim ***** válasza:
78%
Attól függ mire. Kocsizni, több gyereknek vagy kerti dísznek inkább két póni, lovagolni inkább a kisló. Ha a kisló lesz akkor is kell mellé másik, mert lovat egyedül nem tartunk!
2021. jún. 30. 13:39
 4/32 A kérdező kommentje:

3/3

Ha én egyedül szeretnék tartani lovat, egyedül tartok. Nem egy ismerősömnek van egy lova.

2021. jún. 30. 14:06
 5/32 A kérdező kommentje:

Mellesleg nem okoskodást kértem, hanem választást.

Kisló azért jó, mert én is tudom lovagolni, és egyszer kell venni neki felszerelést, a póni meg azért jó mert lehet vele lovagoltatni ismerősöket. Nálunk 5 kisgyerek van a családban, ezért gondoltam erre. Viszont egy idő után hiányozna a lovaglás

2021. jún. 30. 14:08
 6/32 anonim ***** válasza:
71%

Nem okoskodott a 3.

Ha nincs mellette másik patás, szomorú, ideges lesz és nehezebb kezelni is. Kell neki a lótársaság, hogy teljrs értékű legyen.

2021. jún. 30. 14:37
 7/32 anonim ***** válasza:
75%

Ha ennyire értesz hozzá, akkor ne is tarts lovat. Pontozz le a kioktatás miatt, de felelőtlen az egész ahogy gondolkodsz. Állatkínzás egyedül lovat tartani, és te fogod megszívni a következményeket, főleg hosszútávon, mert a ló be fog kattani társ nélkül.

Okoskodhatsz össze-vissza, felelőtlenség így lovat tartani, főleg ha ennyi fogalmad van az egészről. Ne csodálkozz ha majd esnek-kelnek a gyerekek. Ilyen szarságra ne várj támogatást itt.

Ja, hogy nem a kérdésre válaszolok? Részletek nélkül nincs kérdés, nem tudjuk hogy mennyire vagy tapasztalt (bár igazából úgy tűnik hogy nemigen), hogy mi a célod ezzel, száz ilyen kérdést fel lehetne tenni, hogy pontos választ lehessen adni.

Ha a gyerekek lovagolni akarnak, vidd őket lovardába, hidd el, sokkal gazdaságosabb, nincs rajtatok felelősség sem

2021. jún. 30. 14:38
 8/32 anonim ***** válasza:
45%

Inkább tartanék 1 nagyobb lovat, mint 2 pónit. Azt mondod lovagoltatnál rajta, de a pónit ki teszi rendbe agyilag, ha azt kell? Nagyobbra pedig fel lehet ültetni a kisgyereket is, persze nem kell a mounted gamesre készülni.

Még az is jó megoldás lehet, ha van egy nagyobb lovad, mellé még biofűnyírónak egy shetlandi. Így költségbe sem sok, és a lovad se lesz egyedül.

Amúgy mi is évekig tartottunk egyedül lovat semmi baja nem volt. Aztán kapott maga mellé bértartásba egy másikat, de külön kellett őket szedni, mert a normál rangsorharcon felül is állandóan bántották egymást.

2021. jún. 30. 14:58
 9/32 A kérdező kommentje:

8/8

Én is így gondoltam, de ha a lovat választom, akkor meg kell venni a felszerelést, ami rendben, de ha lesz egy póni is mellé, nem szeretnék neki is külön felszereléseket meg ilyeneket venni, dísznek meg nem szívesen tartanánk lovat.

2 póni könnyebb, mint egy nagy és egy póni.

Egyébként a kisló mellett vannak háziállataink, cica, kutya, és nem lenne egyedül sokat. Napi minimum 5 óra törődés lenne.

Mellesleg ha minden jól sül el akkor jövő szeptembertől megy el a nagyobb lányom, Győrbe.

Viszi magával a lovat, én a póniról nem tudnék gondoskodni, 2 ló bértartását meg nem igen tudnánk fizetni.

2021. jún. 30. 16:36
 10/32 anonim ***** válasza:
41%

És ha te fogadod bértartásba más lovát? Több melóval nem nagyon jár, pár bogyóval többet kell kidobni, plusz egy abrakot kiadni. Ha bevállalod a te lovad költségein faraghatsz.

Az a bajuk a többieknek, hogy a kutya, macska nem társa a lónak, azok ragadozók, nem zsákmányállatok, illetve hogy a lovad nem fogja tudni kielégíteni a szociális igényeit. Az, hogy foglalkozva van vele nem helyettesít egy másik lovat. Fűnyíró póninak nem kell felszerelés, elég egy kötőfék. Végül ha 1 ló mellett döntesz itt ne híreszteld, mert keresztrefeszítenek😅

2021. jún. 30. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!