3/3
Ha én egyedül szeretnék tartani lovat, egyedül tartok. Nem egy ismerősömnek van egy lova.
Mellesleg nem okoskodást kértem, hanem választást.
Kisló azért jó, mert én is tudom lovagolni, és egyszer kell venni neki felszerelést, a póni meg azért jó mert lehet vele lovagoltatni ismerősöket. Nálunk 5 kisgyerek van a családban, ezért gondoltam erre. Viszont egy idő után hiányozna a lovaglás
Nem okoskodott a 3.
Ha nincs mellette másik patás, szomorú, ideges lesz és nehezebb kezelni is. Kell neki a lótársaság, hogy teljrs értékű legyen.
Ha ennyire értesz hozzá, akkor ne is tarts lovat. Pontozz le a kioktatás miatt, de felelőtlen az egész ahogy gondolkodsz. Állatkínzás egyedül lovat tartani, és te fogod megszívni a következményeket, főleg hosszútávon, mert a ló be fog kattani társ nélkül.
Okoskodhatsz össze-vissza, felelőtlenség így lovat tartani, főleg ha ennyi fogalmad van az egészről. Ne csodálkozz ha majd esnek-kelnek a gyerekek. Ilyen szarságra ne várj támogatást itt.
Ja, hogy nem a kérdésre válaszolok? Részletek nélkül nincs kérdés, nem tudjuk hogy mennyire vagy tapasztalt (bár igazából úgy tűnik hogy nemigen), hogy mi a célod ezzel, száz ilyen kérdést fel lehetne tenni, hogy pontos választ lehessen adni.
Ha a gyerekek lovagolni akarnak, vidd őket lovardába, hidd el, sokkal gazdaságosabb, nincs rajtatok felelősség sem
Inkább tartanék 1 nagyobb lovat, mint 2 pónit. Azt mondod lovagoltatnál rajta, de a pónit ki teszi rendbe agyilag, ha azt kell? Nagyobbra pedig fel lehet ültetni a kisgyereket is, persze nem kell a mounted gamesre készülni.
Még az is jó megoldás lehet, ha van egy nagyobb lovad, mellé még biofűnyírónak egy shetlandi. Így költségbe sem sok, és a lovad se lesz egyedül.
Amúgy mi is évekig tartottunk egyedül lovat semmi baja nem volt. Aztán kapott maga mellé bértartásba egy másikat, de külön kellett őket szedni, mert a normál rangsorharcon felül is állandóan bántották egymást.
8/8
Én is így gondoltam, de ha a lovat választom, akkor meg kell venni a felszerelést, ami rendben, de ha lesz egy póni is mellé, nem szeretnék neki is külön felszereléseket meg ilyeneket venni, dísznek meg nem szívesen tartanánk lovat.
2 póni könnyebb, mint egy nagy és egy póni.
Egyébként a kisló mellett vannak háziállataink, cica, kutya, és nem lenne egyedül sokat. Napi minimum 5 óra törődés lenne.
Mellesleg ha minden jól sül el akkor jövő szeptembertől megy el a nagyobb lányom, Győrbe.
Viszi magával a lovat, én a póniról nem tudnék gondoskodni, 2 ló bértartását meg nem igen tudnánk fizetni.
És ha te fogadod bértartásba más lovát? Több melóval nem nagyon jár, pár bogyóval többet kell kidobni, plusz egy abrakot kiadni. Ha bevállalod a te lovad költségein faraghatsz.
Az a bajuk a többieknek, hogy a kutya, macska nem társa a lónak, azok ragadozók, nem zsákmányállatok, illetve hogy a lovad nem fogja tudni kielégíteni a szociális igényeit. Az, hogy foglalkozva van vele nem helyettesít egy másik lovat. Fűnyíró póninak nem kell felszerelés, elég egy kötőfék. Végül ha 1 ló mellett döntesz itt ne híreszteld, mert keresztrefeszítenek😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!