Mekkora ló "illik" egy ekkora lovashoz?
Azon gondolkozok, hogy vennék egy lovat, de nem tudom mekkora lenne az ideális...
Nem szeretném a lovat sem túlságosan leterhelni, meg hülyén sem szeretnék kinézni
188 cm magas vagyok es 95-100kg között mozgok
Ajjaj.... Ezt szerintem egy lovardában kéne megkérdezned, edzőtől, lószakértőtől...
Soha nem lovagoltál még...? Ha igen, akkor nyilván van lovarda a közeledben...
Nyilván egy póni nem bír el.
Minimum kellene egy 165+ a magasságod és a súlyod miatt.
De amúgy igen, ezt edzőtől kellene megkérdezni, ő ért hozzá a legjobban.
google, második találat...
Ha életedben nem lovagoltál még, hogy képzeled el ezt rutin nélkül?
Ha meg lovagolsz (remélhetőleg tapasztalt is vagy), csak van egy támpontod az általad megült/edzett lovak mérete alapján. Kérdezd meg, mekkorák magasságban, súlyban.
Az én egyik lovardavezetőm hasonló alkatú fickó volt, ő simán felült a magasabb (170 cm feletti) “sima” melegvérű iskolalovakra is. Sokat számít az is, hogy nyilván ő meg tudta ülni stabilan őket, mert nem mindegy, hogy 50 vagy 100 kilóval pattansz bele a hátába. Nagydarab kezdőket mindig hidegvérűekre ültetett (nálunk voltak azok is, de ez nem minden lovardára igaz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!