Hogyan tudnám magam megszerettetni a lovammal?
A lovakhoz ugyan sajnos nem értek túl sokat, de általában az állatokra igaz, hátha segítek vele, leírom.
az állatok nem azt szeretik elsősorban aki szeretgeti őket. Látniuk kell benned, hogy te vagy az erősebb, ez tiszteletet kelt bennük, te leszel a vezéralak. Valószínű úgy tekint rád mint valakire, aki hordja neki a kaját, és azt tehet veled amit akar. Talán nem célszerű most a kedveskedés, simizgetés. Mutasd meg neki hogy te vagy a főnök. Azt nem tudom hogy, te értessz a lovakhoz:)
Most érhetett oda a lovad,hogy a "falkavezérségért"küzd.
Ezt nem tudod letörni azzal,hogy szeretgeted.
Mennyi idős a ló?Mennyit dolgozik?Mire használod?Mén vagy kanca?
ja és alapszinten lovagolok vele, hobbiszinten. Még pálya sincs ahol lovagolhatnék, csak egy labirintusos udvar ahol szoktam edzeni vele ált. 45 percet, amúgy terep (bár terepen szórakozik és nem szeretek egyedül menni ugyh ritkán járok vele). Amúgy csak mostanában kemény ennyire, egy pár napja-bár edig is az volt de nem ennyire-, mert pihenő hete volt, belerugott a karámba, és úgy Istenesen fel is dagadt neki a lába, ahogy kell. Úgyhogy jószerivel egész nap kint voltam vele, kenegettem a lábát meg hűtöttem, stb.
Valaki akkor megmondaná pontosan (példákat is ha lehetne), hogy mutassam neki hogy erősebb vagyok?
Annyiban eddig is megmutattam, hogy ha játszani próbált akkor határozottan fegyelmeztem, ha futószáron lustizott, akkor határozottan és hangosan fegyelmeztem, ha csipkedett, kicsit pofonvágtam.
Még valami? Légyszives segítsetek!
3 évesen lovagolni nem a legjobb ötlet, kicsit korai ez.
Ki kell vívnod a lovad tiszteletét, még most mert ebből a későbbiekben durva dolgok is lehetnek.
Ha foglalkozol vele a karámban akkor tisztázható ez a helyzet. Menj be hozzá, hajtsd el magadtól (közösítsd ki), majd hagyd abba és várj, menj más fele, ha a lovad kicsit is hajlandó elfogadni a helyzetet, akkor feléd fordul, vagy oda jön hozzád. A ló társaslény, és nagyon nem szeretik, mikor elhajtja őket a vezér kanca a csapattól, ezért megalázkodnak és tudomásul veszik, hogy ki a főnök.
A másik út a parelli módszer, ami szintén azon alapul, hogy összebarátkozz a lóval, de neki meg kell adnia neked egy bizonyos tiszteletet, mint feljebbvalójának. Ezért csak annyira lehet bántani a lovat amennyire ő bánt téged. Pl ha megcsíp nyugodtan vágd szájon.
köszi..
igen,képzeld el, MÁRCIUSBAN VOLT 3 éves! És azóta van belovagolva! Nem olyan szörnyű az!
Utolsó vlaszoló: köszi kipróbálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!