Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Németország bértartás?

Németország bértartás?

Figyelt kérdés
Úgy néz ki a nyár folyamán kimegyünk Németországba dolgozni. Szeretnék venni egy lovat (ha találok kint megfelelőt). Helyileg nem tudom pontosan hova mennénk (még nincs konkrét). Mennyibe kerül kb havonta a bertartas? Nem a legdrágább helyre szeretném vinni hiszen nem versenyzek és amúgy sem érzem szükségét (csak lássák el rendesen). Magyarországon tudom hogy 20000-150000ert is lehet berben tartani. Olcsóbb kategóriájú lovarda, esetleg otthoni (gondolom van aki háznál is tart berben otthon) hely érdekelne. Olyanok válaszát várom akiknek van/volt kint lovuk.
2021. jún. 3. 13:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
De ilyen feltetelekkel minek neked lo? Nem eleg az, ha eljarsz lovagolni?
2021. jún. 3. 14:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Milyen feltételek? Annyi hogy nem szeretnek 500eurot fizetni bertartasra? Minek fizessek annyit ha máshol ugyan azt kapom kevesebb penzert? Itthon sem vinnem fel a lovat a nemzetibe csak azért hogy villoghassak azzal hogy ott van. Semmi feltételem nincs szimplan érdeklődtem milyen lehetőségek vannak és milyen áron. Idővel úgyis hazajön velem
2021. jún. 3. 14:24
 3/16 anonim ***** válasza:
92%

Idegen orszagba koltozol, ki tudja hova es ki tudja meddig maradsz. Ki tudja, hogyan birod majd a munkat, de emelle rogton vennel is egy lovat? A nyelvet mennyire tudod? Hazajonni se olyan egyszeru egy loval.

Szoval en nem arra a reszre ertettem, hogy olcson szeretnel jo helyet, ez engem hidegen hagy, hanem ezekre az aprosagokra :D

Nyugi kerdezo, senki nem bant :)

2021. jún. 3. 14:29
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem első nap fogom megvenni nyilván. Az is lehet hogy mikor jövök haza akkor veszem csak meg, sot az is lehet hogy itthon veszek egyet. Csak érdeklődtem hogy milyen lehetőségek vannak. Az is lehet haza sem jövünk. Erted? Tudom nem egyszerű hazajonni loval de ezen elég akkor gondolkoznom ha már meglesz a ló
2021. jún. 3. 14:36
 5/16 anonim ***** válasza:
88%

"Je nach dem wie der Stall ausgestattet ist und wo der Stall liegt (ob in Stadtnähe oder fern ab vom Schuss) liegen die Preise im Schnitt zwischen 200,- und 500,- € / Monat für ein Großpferd. Die Preise varieren in den einzelnen Bundesländern, in Norddeutschland ist das Preisniveau meist niedriger als in Süddeutschland."

Ha a fordító nem fordítja le rendesen akkor lefordítom neked, remélem segít.

2021. jún. 3. 14:41
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább variálj a sorrenden, előbb juss ki, dolgozz, lásd, hogy mire elég a fizetésed, közben pedig tájékozódj kint, hogy mennyiért milyen helyek vannak, illetve a lóárak felől is jobb képet kapsz, ha kint vagy. Addig is Németországban is tudsz lovagolni, lovasokkal beszélgetni, átlátni az ottani lovas helyzetet, aztán pár hónap múlva látni fogod, hogy mi fér bele anyagilag, meg hogy alakul a jövőtök. Szóval még tök felesleges ezen gondolkodni, mikor még ki se mentél.
2021. jún. 3. 14:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
#5 vagyok. Az még fontos, hogy Németországban az állatorvos többszörösen drágább mint magyarországon, tehát még egy nagytestű kutyát is elég költséges még egy jobb fizetés mellett is tartani, nemhogy lovat.
2021. jún. 3. 14:48
 8/16 anonim ***** válasza:
79%

Miért akar minden csóró lovat?

És miért egy MAGYAR oldaon kérdeznek NÉMET dolgokat? Van egy rakás német lovas weboldal, meg Fosbúk grup.

2021. jún. 3. 14:58
 9/16 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy csóró vagyok? Ha csoro lennek nem akarnek lovat venni!!!! Szimplan nem akarom 200ezer Ft-ért berben tartani havonta amire meg az orvos is rájön, a kormoles és akkor meg felszerelésem nincs is rá. (Németben dragabb az orvos, nyilván jobb szolgáltatást is nyújt, tehát a bertartas meg állatorvos már fel millió és ehhez meg kell a felszerelése és nekem is meg kell élnem valamiből) Kimegyek mert jobb fizetést kapok kint, nyilván nem egy disznóólba szeretném bevágni azt a szerencsétlen lovat. Csak ha megoldható akkor elviszem egy családhoz és nem lovardaba. Mert fölöslegesnek tartom a lovardát ha csak egy hobbi lovat szeretnék. Itthon is vannak nagyon szuper helyek, nem lovardák mégis tartanak lovat (terepre akarok úgyis járni vele) azt az időt kint kibírja a ló (normális helyet szeretnék neki irtam is!) aztán ha haza jövünk akkor lehet a kertünkben, mert van akkora terület hogy egy ló elférjen benne. És ne jöjjön senki azzal h társas lény stb stb. A szomszédomban is van ló úgyhogy egybol lenne társa -.- de ez a magyar mentalitás. Segitseget ker az ember és egybol beleallnak. Mit turkalsz a pénztárcánkban? Engem érdekel más miből tart lovat? Olyan emberek válaszát vártam akiknek van tapasztalatuk ilyen teren és érdemben tudnak segíteni akar helyet ajánlani. De egybol csoro az ember mert olcsóbban akarja tartani és nem fizetni fölöslegesen! A kulonbozetbol meg megvehetem neki az etrendkiegeszitoket, jobb felszerelést és rá tudom költeni más egyéb hasznos dolgokra is vagy félretenni ha baja van legyen mihez nyúlni. Es az én anyámat amiért nem akarom magam egybol 0ra vágni ha vállalok lovat.
2021. jún. 3. 15:46
 10/16 A kérdező kommentje:
Írtátok előbb nézelődjek stb. Azt tenném éppen. Ezért kérdeztem.... nem úgy gondoltam hogy kimegyek és azt sem tudom hol vagyok arccal de már lovat veszek. Nem 1-2 hónapig terveztem odakint hanem minimum 1 év.
2021. jún. 3. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!