Attól függ. Egy profi lovassal lehetséges akár, hogy jobb nyereg nélkül, ezt nem tudom, de ne mondja nekem senki, hogy a hatéves "pónitakarokmostazonnal" kislányok jobb, ha közvetlenül a gerincébe csapódnak be a lónak, ahelyett, hogy a nyereg elvezetné a lendületet a gerinc két oldalára. Nem véletlenül ott illeszkedik, ahol.
2021. máj. 26. 16:21
4/15 anonim válasza:
Nyereg eloszlatja jobban a súlyod a hatan + a csontjaid sem törik a hatat. (Gondolok itt a fenéknel található csontokra)
2021. máj. 26. 16:29
5/15 anonim válasza:
Szerintem nyeregben kényelmesebb a lónak is. Csillapítja a súlyod által okozott ütéseket a gerincén.
2021. máj. 26. 16:32
6/15 anonim válasza:
Ha jó a technikád akkor kb mindegy.
2021. máj. 26. 16:47
7/15 anonim válasza:
ha jól lovagolsz, akkor szőrén jobb
2021. máj. 26. 16:51
8/15 anonim válasza:
Nem mindegy.
Szőrén csak 2 ponton nyomod a lónak a hátát, ami nem túl kényelmes neki.
Ráadásul ha csontosabb akkor a csontjait is nyomod.
A nyereg viszont eloszlatja a súlyodat. De csak akkor jobb a nyereg ha rendesen passzol a lóra. Mert egy rossz nyereg is nyomni fogja.
2021. máj. 26. 17:37
9/15 anonim válasza:
Ha passzol a lóra a nyereg, akkor sokkal jobb neki abban, mint szőrén, mivel szőrén két pontban nyomod a hátát az 50-80 kilóddal, míg a nyereg egy jobbal nagyobb felületen oszlatja el a nyomást.
Viszont, ha a lóra rossz a nyereg, akkor szerintem jobb neki szőrén, ha jól lovagol a lovasa. Ha a lovas rosszul lovagol és össze-vissza pattog a hátán, annál lehet hogy még a rossz nyereg is kényelmesebb a lónak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!