Akik szerint a ló verseny nem állat kínzás, azok mire alapozzák a véleményüket?
Hát én is kínzásnak tartom, de nem a hajtás miatt. Hanem alapvetően az a bajom, hogy amíg vannak olyan zsokék akik vigyáznak a lovaikra, a lóversenyben résztvevő lovak 90% olyan erős veszélyeknek (egészségügyi, baleseti) vannak kitéve, hogy teljes felelőtlenség az egész.
LEginkább azok követik el ezt a hibát, akik pénzért csinálják, ugyanis csikóknál nem lehet tudni előre melyik hogy fog futni, és már a pályafutása előtt elő kéne készíteni, hogy ne menjenek szét az izületei stb, az viszont rengeteg pénz, munka és idő, és ha ezt minden lónál megcsinálnák híd alá is kerülnének.
Ha a lovak legalább 70%ára úgy vigyáznának, ahogy a lovassportokban az átlag, már elgondolkoznék, de így nem. A nemzetközi zsokék gyakran csak aznap találkoznak a lóval először amikor versenyeznek velük, így a lovas-ló kapcsolat magas szinteken nem biztos hogy kialakul.
Mindegy milyen humanitárius körülmények között van a ló, lényegtelen mert attól még biztos hogy ezt az állat nem azért teszi mert akarja és élvezi.
Innentől nekem állat kínzás.
Sokan úgy képzelik el, mint a hétvégi hobbilovaglást, és úgy vannak vele, hogy mi baja lenne a lónak attól, hogy ül rajta valaki és futnia kell...
Nem látnak a "kulisszák mögé", annyira meg nem is érdekli őket hogy utánanézzenek, csak kijelentik hogy ez tök oké, és kész.
"Ha nem lenne lóverseny, ezek a lovak meg se születnének."
Ez egy olyan érv, amit sok haszonállattal kapcsolatban felhoznak, és egyszerűen nem értem. Nem értem, hogy miért is lenne az gond, ha nem születnének meg állatok azért, hogy sok szenvedés után rövid idő alatt el legyenek pusztítva. Miért lenne ez gond? Szerintem tök jó lenne.
Nyilván nem pusztulnának ki a lovak, hiszen szerencsére nem csak a profi lovassportokban léteznek. De legalább nem is szenvednének. Nem látom, hol itt a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!