Hogyan ugrassak kezdő lóval, szőrén?
Van egy 6 éves kancám, én pedig kb. 3 éve lovagolok. Már tavaly is próbáltam vele tanulgatni ugrani, de ha nem szépen a rúd elé megy, akkor lelassul, ha pedig halad tovább ügetve, akkor meg kikerüli. A földről egész ügyes (maximum a térdéig rakom a rudat, szóval még csak nem is magas, meg maga a ló is alig van 155cm), de a hátán ülve makacs és rafinált.
Illetve azon gondolkodtam (mert a múltkor egyszer egy -számomra- nagyobbat ugrottam vele a hátáról, szőrén,és kicsit megijedtem), hogy mivel nekem western nyergem van, vennék egy patracot neki a kengyel miatt. Csak az a baj, hogy -jelenleg- nincs rá elég pénzem, de ha szőrén próbálom akkor meg ott nem tudok kikönnyíteni és a hátának sem akarok rosszat. Bár olyat is olvastam, hogy westernnel is lehet bizonyos magasságig (én csak max. 1m-t akarok vele majd esetleg ugrani), csak terheli a ló hátát, de nekem nem is olyan jó a nyergem, mert folyton lecsúszik, egyedül felülni se tudok csak ha felállok valamire, ezért nyeregben sem érezném magam biztonságban, így a legtöbbet szőrén ülöm meg.
Az az igazság, hogy nekem a családban nincs olyan aki tudna elég jól lovagolni, hiszen ők inkább munkára használták a lovat amikor korábban is volt, így egyedül tanulgatok-vagy legalábbis próbálok jól lovagolni (az egyensúlyom már nagyjából rendben van), szóval tudom, így veszélyes egy kicsit de szerencsém van, mert a lovam nagyon türelmes és toleráns (nem igazán tudom megengedni magamnak egy edző munkájának fizetését, ezért vagyok kíváncsi a tapasztaltabb lovasok tanácsaira, ha esetleg így is tudok valamit kihozni az ugrásból)
Előre is köszönöm a válaszokat
A elcsúszkáló nyeregre szügyelőt raksz, akkor a szügyelő felfogja törni a lovat, mert a nyereg olyan szinten mozgatni fogja.
Add el a nyerged és vegyél olyat, amekkora a te lovadnak kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!