Egy 9 éves lovat is át lehet képezni western stílusba, mint a csikó lovakat?
11-es nem érdekelne. Gondolom a bírók is a teljesítményt nézik és nem a western fajtát. Attól lehet zseni egy ló.
Engem mind a kettő érdekel. Mivel amúgy is minimum két lovat terveznék venni, mivel a ló ménesben él, tehát amúgy is lenne két lovam, de nem biztos hogy versenyeznék, sőt, de mivel a díjlovaglás gyerekkori vágy, a western szakág ezen szakágai meg új vágy így meg akarom érteni a kettő közötti különbséget a gyakorlatban is.
A western terelő ló képes trail, plesure és reining-re is? Tippem szerint igen, mivel ezek is a cowboy munka részeit szimbolizálják, ezek a szakágak is.
Csak mert hogyha lesznek állataim, akkor előny ha van egy terelő lovam,amivel dolgozni is tudnék. Vagy munka lovakat összezavarná az ilyen verseny?
Igen tippem szerint a trail és a pleasure, reining hasonló, ezért is kérdeztem.
Amit láttam lovat annak reining-es és cutting-os terelőló ősei vannak.
10-es tényleg? Mármint úgy, hogy western stílusú már belovagolt nem nyers lóra érted? Szóval egy lóval is tudnék díjlovagolni is és a presure, trail class és reining-el is foglalkozni vagy nyers lóra értetted? Csak mert írták hogy különböző a stílus, a western-be a ló szabadabban old feladatokat, az angolba folyamatos segítséget kap a ló és a szársegítség is különböző, tehát különböző gondolkodás módot is igényel a lónak a két stílus, ezért is kérdem.
Tényleg? Oh de jó, és mi annak a versenynek a neve ami díjlovas verseny western fajtáknak?
Ezt nem is tudtam.
Mondjuk engem leginkább a natural horsemanship érdekel ezt is elkezdtem tanulmányozni, és az, hogy szár és nyereg nélkül is, tehát minden nélkül is tudjak úgy lovagolni, hogy a ló apró jelzésekből is tudja mit szeretnék.
Igen ezzel egyet értek, hogy a jó lovas szinte észrevehetetlen módon ad jelzést szárral is.
Én gyerekkorom óta sajnálom a lovakat mert a zabla a szájukban nem kellemes, tudom, hogy ott van foghiány, olyan iskolába tanultam, ahol lótenyésztést is tanultunk, de kb. voltam 8 éves amikor egy lovas újságot kaptam mivel választhattam mit szeretnék, és a lány minden nélkül lovagolta a lovat, nagyon tetszett az az összhang hogy nem volt szükség se nyeregre se kantárra mégis értették egymást.
Vagy angol stílusban képzett a ló vagy western. Egyszerre lehetetlen ha a képzést nézzük.
Pont amiatt amit le is írtál, hogy más az elvárás és a lónak nem mondhatod meg, hogy na ma díjlovaglunk úgyhogy feljebb tedd a súlypontod és nyugodtan támassz a zablára.
Viszont mint lovas nehéz külön tenni a két szakágat. Hogy egyik alkalommal kell a térdtámasz másik alkalommal meg hiába keresed mert a western nyeregbe nincs és nem is kell a térded oda szorítani.
Meg, hogy a kezeid westernben, főleg az elején szanaszét lesznek, lent fent oldalt mindenhol ahol épp a helyzet kívánja, míg angolba nincs ekkora szabad mozgása a kéznek.
Itt Magyarországon meg nincs western fajtáknak fentartott díjlovas szám de ugyan így indulhatsz westernlóval is az itteni versenyeken.
15-ös akkor jól értelmeztem a következő választ csak nem volt egyértelmű, most nem tudok visszalapozni aki írta, hogy western lóval is lehet díjlovagolni. De itt akkor nyers lóra gondolt.
Azt tudom, de mi annak a neve annak a western díjlovaglásnak angolul?
Igen, nyers lovat arra képzed amire akarod. Persze ha nem alkalmas az adott szakágra nem fog olyan szépen teljesíteni mint az arra tenyésztett társai.
De egy nyers quarter horse simán megállja a helyét díjugratásban is ha arra képzik az elejétől. Sőt van amelyikeket erre tenyésztenek tehát ők tényleg tudnak is ugrani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!