Hogy győzzem le a félelmem? Vágtával kapcsolatos
Figyelt kérdés
Szóval az történt, hogy szabadon vagtaztam, és a ló egyszer csak 90°os kanyart vett a pálya belső feléhez, én pedig a nyakába estem, és közben kificamodott a bokám. Nagy nehezen megállt, én már addigra a lábammal is a ló nyakaba kapaszkodtam, nagyon megijedtem. Utána vissza ültem normálisan és tovább próbálkoztam a vagtaval, de nagyon nem ment, nem mertem beugratni, a ló is ideges lett, rángatta a fejét, indokolatlanul meglódult. Holnap megint megyek, és nagyon félek a vágtátol, nem merem beugratni, mit tegyek hogy ezen a rossz élményen túllehessek? Állandóan csak az ugrik be a fejembe mielőtt beugratom, mikor a nyakába estem teljesen, és csak csúszok előre és fordulok lefelé. Rengeteg ilyen bakim volt már, azok nem érdekeltek, ezért nem is értem hogy miért rezeltem be ennyire2021. máj. 8. 17:29
11/11 anonim válasza:
Miként írják, ilyen bármikor előfordulhat lovazás közben. Igen sokan leestek már, akik nem akartak leesni. Annak van nagyobb esélye, akinek gyorsak a reflexei, de nem mindenki ilyen. Mert testileg eleve felkészülve lenni sajnos nem megoldás, a merev ember a lovat is kilöki az alapállapotából.
A másik meg a gyakorlat. Egy pár ilyen huncutkodás, amit az ember kivéd, sokat javít az esélyeken, de a hozzáálláson többet. Nálunk volt egy élénk kis telivér, ő futószáron vágtában csoda mutatványokat hajtott végre, az jó iskola volt bárkinek.
És van, aki sosem lenne jó vívó, ketrecharcos, tigrisvadász késsel, hát, ő néha le fog esni. Kevés halálos esés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!