Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ilyen farokkal mit lehet kezdeni?

Ilyen farokkal mit lehet kezdeni?

Figyelt kérdés

Tehát van egy ló akinek a farka nagyon gubancos, ilyen csomókba össze van állva. Piszkos is neki mindenféle trágya darab is van benne. Mindig ilyen nehezen kezelhető farka volt, de a téli időszak alatt lett neki véglegesen ilyen. Minden nyáron egyébként megvan neki szépen mosva, de én amióta ismerem a lovat sosem volt tökéletes szép farka.

A kérdésem az, hogy amint jön a jó idő meg szeretném neki csinálni. Van valamilyen csodaszer erre vagy ilyen helyzetre ? Samponnal mostam neki nyáron; de nem biztos hogy az elég lenne. Az a baj gubancos is nagyon és eléggé össze van állva. Annyira az egész, hogy nem tudom neki kivágni azokat a részeket.

Kint van a ló, tehát nem ilyen lovardai patyolat körülmények között van tartva. Nyilván a mínusz fokokban meg hidegben nem tudom megmosni a farkát. A fésű pedig hamar elakad benne.

Bármilyen ötletet szívesen meghallgatok. Az a cél, hogy szép legyen neki.

2021. ápr. 25. 09:28
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
faroksprayel agyonfújod,az aljától nekiállsz kézzel kibontani, amikor már úgy érzed hogy kb sikerült, de még lehetnek benne nagyon gubancok, akkor kimosod pl. WU2vel, aztán száradás közben megint agyon faroksprayzed és próbálod kifésüli, ez általában működik
2021. ápr. 25. 09:37
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Nekem is extradús farkú lovam van ráadásul ridegbe.

Én most vettem a dechatlonba ilyen sörényfényt vagy mi a neve. Befújtam neki jó vastagon az egész farkát. Utána lepucultam a lovat és aztán neki álltam kigubancolni neki.

Érdemes a végét levágni neki kicsit, még fésülés előtt.

Utána összecsavarod és 5 centinként elkezded kibogózni. Ha nagyon nem megy akkor pici tincsenként próváld.

Fél év után én is így fésültem ki neki, ráadásul akkor sörényfényem se volt.

De utána rendszeresen kell fésülni neki.

2021. ápr. 25. 09:41
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
1es vagyok. Jó amit a kettes írt, annyit hozzátennék hogy nekem a decathlonos annyira nem jött be, nem bontotta úgy, de ha nektek működik akkor tök jó.
2021. ápr. 25. 09:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem 5 perces meló, de ki kell szálazni. Étolaj is megoldás lehet, mert könnyebben csúsznak a szálak, csak utána alaposan ki kell mosni samponnal. Hasonló farkú lovat is megoldottam, egy nagy kupac széna, egy sámli, sok türelem és munkáskesztyű a vízhólyagok ellen.
2021. ápr. 25. 11:17
 5/5 anonim ***** válasza:
89%

Sok türelem, valami olajos dolog hogy csússzon (pl. Glisskur, sörényfény) és ki lehet még az összetapad, berasztásodott tincseket is fésülni. Alulról kezd, legyél türelmes, pici tincsekben haladj. Használhatsz akár emberi bontófésűt is, ami neked jobban kézre áll.

Ha hamar gubancolódik akkor pedig tessék szépen rendszeresen fésülni. Ha egész télen hagyod akkor persze, hogy borzalmas lesz az állapota. Viszont ha kétnaponta átfésülöd akkor az csak 5 perc az idődből, mert csak pár gubanc lesz és a ló se fog elhanyagoltan kinézni. Cserébe nem kell szenvedned vele nyáron.

Nekem is rideges a lovam, óriási legelőn van, néha belemászik a térdig érő sárba is. Olyankor fél óra helyett 1 óra a pucolás, de a lótartás ilyen, ezt vállalta az ember, amikor lovat vett.

A farkát vágd le télen a csüdjéig (a pata feletti első izület), hogy ne érjen a sárba a vége.

(Egyébként a farkán a szőrt moshatod télen is, az nem fog megfázni, csak arra kell figyelni hogy ne vizezd le nagyon a ló farát, lábait.)

2021. ápr. 25. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!