Lovat lehet tartani rottweilerek (mészároskutyák) mellett?
nem hiszem
genetika is
csordaterelő kutya mellé szerintem nem tűnik jónak...
Valóban nevelés kérdése. Nekem 3 rotim volt eddig (az első után beljük szerettem), de mivel már kölyökkorukban is hozzászoktak a macska, csirke, LÓ...stb-hez, így nem volt ezzel gond később se. Oké, német marhapásztor, meg seregbeli, meg "mészáros" kutyának lett tenyésztve, de ha kicsi korától megszok más állatot, akkor ott sose lesz gond. A lényeg, hogy ne "felejtse" el, hogy nem szabad bántani a másikat, tehát legyen vele mindig egy más fajtájú állat. Ja, és az a 3 roti nem egyszerre volt, tehát mindnél elértem, hogy az idegeneket ne akarja beengedni, de ne menjen neki olyan jószágnak, amivel kölyökként találkozott már. Nem mondom, néha megkergette az egyik a macskát, de nem bántotta, pont, hogy a kergetés is csak addig zajlott, amíg a macska rá nem jött, hogy egy pofonnal bealázhatja a 70kg-os szörnyeteget :D
Egy másik rotimat meg kölyökkorában kecskék vették körül, mert tinikorban kaptam és a nagyszüleimnek volt kecskefarmja, a kutyus meg náluk volt pár évig. A drágaság 10 évet élt, és egyszer se támadt rá a kecskékre, vagy azokra az állatokra, amik ott voltak vele.
Szintén egy másik rotim meg szerintem csak szimplán egy hatalms gyerek volt, mindennel játszani akart, ami mozgott :D De amikor a kiscicák rajta császkáltak, meg se mozdult kb. Pedig nála aggódtam is, hogy esetleg durván játszana majd velük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!