Meddig voltatok futószáron és utána hogy ment a fejlődés ?
Tapasztalat, aki heti 1x jár az lassabban fejlődik, ráadásul a kezdő 30 perc alatt kifárad, ha megdolgoztatják és nem csak sétálgat. A lovaglás mozgástanulás, gyakorlással tanulható, minél gyakrabban csinálja az ember annál jobban és gyorsabban tudja elsajátítani.
Mondjuk nem árt hozzá egy alap edzettség, mert vannak olyan "ropi" gyerekek, akik 5 perc ügetestől elfáradnak, illetve ha el is engedem sétálni a körkarámban 3 kör után szól, hogy nem tudja tartani a szárat, mert elfáradt, és ezek ilyen 10 éves forma gyerekek. Aki mást is sportol, pl voltak tornász lányaim, azokkal jól lehetett haladni, mert volt egy jó alap amire lehetett építeni.
Igazából kell hozzá némi érzék is, de egy nem olyan ügyes lovas, ha heti 3x jár, azért jól tud fejlődni. De van olyan is, aki 2 éve jár hozzánk lovagolni, elügetget szabadon is, futószáron vágtat, de olyan botrányos a szárkezelése még mindig, hogy nem merem szabadon vágtáztatni. Pedig milliószor el lett mondva mire figyeljen, hogy csinálja, sőt még voltizsba felültem mögé, hogy együtt fogjuk a szárat, hogy érezze mennyit kell az adott lovon tartani,csizmát használni.
Szóval millió dologtól függ, hogy ki milyen gyorsan halad.
Én nem valami jó lovardában tanultam lovagolni, így kb. 3 alkalom után engedtek egyedül ügetni. Az oktatás nem volt valami jó, és más lovarda sem volt a környéken, ahová át tudtam volna menni.
Ennek egyébként megvoltak a következményei, tehát amikor később másik lovardákba mentem lovagolni- mivel ez bezárt-mindenhol máshogy tanították, és szinte elölről kellett kezdenem mindent. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!