Valakinek van rövid hátú lova? Vett észre valami előnyt vagy hátrányt? Egyébként nekem rövid a lovam háta 3 éves csikó (Gondolom már nem hosszabbodik😂😂)
Szerintem is kényelmesebbek általában a hosszú hátúak, de persze ez ló függő is.
A rövid hátúaknak az ügetése általában pattogósabb, a tanügetést nehezebb rajtuk kiülni.
Nehéz rájuk (itthon) nyerget találni.
Könnyebb őket “összelovagolni”, könnyebben dolgoznak “hátulról”, bár a hátukat valamivel nehezebben adják fel.
Stabilabbak, terepen (meg talán pályán is) jobban egyensúlyban vannak.
Ezek a saját tapasztalataim, a saját rövid hátú lovammal és még párral, amit lovagoltam. Simán megeshet, hogy a tiéd vagy éppen a többi válaszoló lova teljesen más.
A 3masnak adok igazat!
Bár én a rövidhátúakat tartom előnyben pont emiatt, könnyebb őket csizma közé venni. A hosszúhátúak hátránya, hogy sok közülük beledöglik a kézbe, abból kell feligazítani, a rövideknél pedig sok ló felfelszül, és gyakran nagyon nehéz elengedtetni őket. Nekem kényelmesség szempontjából majdnem mindegy, csak használja alattam a hátát, engedjen stb. Akkor minden ló sokkal kényelmesebb, akár rövid hátú, akár hosszú. A hosszabb hátú lovak amint mondtam könnyebben engednek kicsit, ezért érezhetitek kényelmetlenebbnek a rövidet, ugyanis azok sokkal nehezebben lazulnak el (tisztelet a kivételnek!!!!). Ha el tudsz lazítani és hátból tudod dolgoztatni a rövid lovat, az is kényelmes lesz, csak ugye valamilyen szinten picit gyorsabb a mozgás. Viszont én azt szeretem a rövidhátú lovakban, hogy könnyebb őket rugóztatni, pattogtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!