Felelőtlen lovasok?
Sziasztok!
Lenne egy kisebb inkább lelki jellegű problémám.. Talán a tapasztalataim miatt is, de elég érzékenyen érint ha egy lovat/csikót hozzá nem értő lovasok elrontanak. Belovaglónak és kiképzőnek készülök, amennyire tőlem telik képzem magam, és tényleg jól akarom majd csinálni.
A barátnőmmel nemrég külön váltak az útjaink, és ez után pár hónappal lovat terveztek venni. Aranyos csaj, nem akadályozza a lovat a mozgásban, tulajdonképpen elutazik a ló hátán, azt nagyon jól csinálja, de alapvetően ténylegesen lovagolni nem tud, de nem hibáztatható nem volt honnan tanuljon, és most megint olyan helyre kerül, ahonnan nem tanul semmit, romlik az ülése, ebből persze semmit nem vesz észre, és azt hiszi hogy jól csinálja. Igyekszem vele nem belebonyolódni szakmai kérdésekbe, mert félek, hogy elszólom magam... Akárhányszor tette fel neki kérdést, logikus választ nem adott rá, mintha nem is értené, hogy mit csinál (14-15 éves, nálam 4 évvel fiatalabb).
Vettek egy csikót, akárhogy is mondtam neki, hogy tapasztalt lovat vegyen.
Most olyan embereket ültet rá, akik még annyira sem tudnak lovagolni, mint ő, én pedig csak utalgatni próbálok néha, hogy nem kéne, de mivel tőlem nem kér tanácsot, úgy kezel mintha nem értenék annyira hozzá mint ő (pedig teljesen normális, nem pénzes hülye picsa)... valószínűleg nem látja a fától az erdőt, nekem meg rosszul esik, hogy eltávolodtunk egymástól, ő már más ágazatot képvisel. Nem érti meg, hogy el fogja rontani a lovat, amiket mesélt abból pedig biztos vagyok, hogy el fogja rontani.
Nem kéne ezzel foglalkoznom, és igyekszem ignorálni a helyzetet, nem okoskodni, az utóbbi hónapokban sikerült is. Amikor olyanokat mesél, hogy milyen vicces amikor az X embert elvitte a csikója, én csak így 'hát nem bír vele', meg próbálok számára érthetően, minél óvatosabban fogalmazni, de azért reagálni..
Hogyan lennék képes ezen túllépni, tényleg az a megoldás hogy szemet húnyok felette, hagyom a francba..?
Próbáld meg tudatosítani magadban, hogy sajnos nem tudsz segíteni. Amennyire lehet ne gondolj rá és a lánnyal se találkozz, ha nem muszáj, ne kövesd a közösségi oldalakon sem (gondolom oda is feltesz mindent a lóról). Tudom milyen nehéz helyzet ez, én is ilyen lelkis vagyok az állatokkal kapcsolatban :/
Amúgy meg egyszer mond el neki kerek-perec szépen, hogy kinyírja magát így előbb-utóbb, vagy másokat és anyuci, apuci megy börtönbe + egy lovat is tönkretesz, amit aztán majd csak kupecok vesznek meg, akik össze-vissza verik. Ha nem érti meg akkor hagyd a fr@ncba, sajnos nincs mit tenni.
Még az lehet, hogy ha nagyobb baj történik akkor feleszmél és segítséget kér. Nyilván nem kívánok neki semmi rosszat, de gyakori az ilyen.
Kitartást!
Szia! Teljesen megtudlak érteni, csak azt tudom javasolni, hogy ignoráld.. a lovasok 90% ilyen, de majd pofánvágja őket az élet... Remélem nem történik velük rosszabb annál, hogy a fejükre nő a csikó, mégjobban elferdül, és egy idomítatlan, aranyos lovacskájuk lesz.. Még mindig vannak olyan helyek, ahol sokkkal rosszabb dolguk van a lovaknak, és tudom, hogy legszívesebben mindegyikkel úgy foglalkoznál, hogy a lehető legjobb legyen nekik, de te is tudod hogy ez fizikailag lehetetlen.. Koncentrálj a saját lovaidra, és nem kell tudatnod velük, hogy képzetlenek egy csikóhoz, mert úgy sem fogják fel annak a tartalmát, amit mondasz, csak unszimpatikus leszel.. keress olyan barátokat, akik komolyan gondolják ezt. Igen, sajnos szar ügy, talán a sportolók közül a lovasoknak a legnehezebb barátokat szerezni, akikkel egy nevezőre tud jutni.. Persze a lovardás kislányoknak könnyebb, de azoknak akik komolyan gondolják, na azoknak sokkal nehezebb.. Legyél türelmes, egyszer lesz valaki aki értékeli, hogy minőségi lovas szeretnél lenni. A többiekre meg udvariasan kell mosolyogni, és csak akkor kell nekik tanácsot adni, amikor kérik, máskor nem mert csak a baj lesz..
Kitartást!
Köszönöm a megértő válaszokat!
Utolsó, kitartást neked is!
Sziasztok!
Tudom régen volt már, de hátha valakit érdekel a sztori vége.
Egy 70%os ínszakadás, sok herce-hurca után végül eladták a csikót, mint 'nincs rá idő', és vettek egy idősebb, tapasztaltabb lovat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!