Mit tegyek, hogy lovaglás közben ne dőljek előre?
Ez általában akkor van velem ha egy hosszú nyakú lóval lovagolok, vagy egy olyan lóval aki folyamatosan rángatja / húzza a szárat. (főleg ha fáradt már ugye) Ilyenkor sajnos kicsit előbbre is dőlők vagy a könyököm nincs a testem mellett, és nagyon kinyújtom a kezem, és így elég rossz a testtartásom. Nem tudom mit tehetnék ez ellen.. Hosszabb szárat ha engedek neki, az már túl hosszú a feladatokhoz, ha kicsit hátrébb dőlők akkor olyan mintha én tartanám vissza a lovat, és lelassul, veszít a tempójából. Szóval ezért nem nagyon tudom, hogy mit tehetnék..Tippek? Tanácsok?
Köszönöm előre is a segítséget :)
Dőlj hátra, és ne engedd, hogy a ló a szárba feszüljön. Mozdíts a száron folyamatosan. Pici szivacsozós mozdulatokkal.
Ha a ló lassul, akkor neha pálca és folyamatosan hajt a csizma.
Itthon annyi nem elterjedt, de vannak “labdás” ülésjavító feladatok.
A te esetben ez segíthet: tegyél 1-1 labdát a könyököd és a törzsed közé lovaglás alatt. Ha végigviszel így pár edzést a neked problémás lovakon, az nagyon sokat segít, hogy berögzüljön a helyes testtartás minden esetben.
Persze hozzá kell szoktatni a lovadat (és a pályán lévő többi lovat is) a labdákhoz, hogy pl. me ugorjon ki alólad, ha leesik a labda lovaglás közben. Emiatt egy lovasiskolában nehezebb lehet kivitelezni, de ha egyéni edzéseid is vannak akkor nem lehetetlen :)
Van egy keret, amit te adsz a lónak, azt meg kell tartanod. Ha rángatózik, se engedj neki. Maradj egyenes és ha érzed, hogy lassul, akkor csizma, esetleg pici pálca. Nálunk is van olyan ló, hogy ha unja a banánt, akkor elnyúlik, mint a rétestészta. Meg kell tartani és bele kell hajtani a szárba, használja szépen az izmait. Nyugi nem lesz semmi baja, lehet kicsit ellenkezik, de ne hagyd rá. Iskolalovaknál ez gyakori.
Amúgy csak van ott egy oktató/edző neki a dolga ezt megoldani. Vagy lehet hogy mondja is, hogy mit kell csinálni csak nem figyelsz eléggé rá (sajnos sokszor ezt tapasztalom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!