Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Valakinek van tippje, hogy ne...

Felhasznalo vagyok kérdése:

Valakinek van tippje, hogy ne csússzon el?

Figyelt kérdés
Van egy Eskadron Fauxfur nyeregemelőm, de olyan puha, hogy két perc után a nyereggel együtt elcsúszik 10-15centit. A szügyelőre többet nem tudok már lyukasztani, mert konkrétan összenyomná a lovat. Valamit tudok esetleg alá rakni, hogy ne csússzon? Vagy valamivel kicsit összepiszkolnám az emelőt (liszt, keményítő stb.) lehet nem csúszna annyira

2021. jan. 23. 11:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Amúgy bocsi, nem ide tartozik, de az segíthet, ha futószárazod lekötve. Erősíti a hátát, és mondjuk 2-3 napont jót tenne neki, mint egészségügyi mozgás, ha nincs terhelve de izmosodik.
2021. jan. 23. 21:24
 12/18 A kérdező kommentje:

#10:

Te jártál már lovardában? 😳 Millió lovas van aki az alátét alá rak zselépárnát, és emelőt is használ! Köszönöm, a lovamnak tökéletesen van a gerince!

2021. jan. 23. 21:30
 13/18 A kérdező kommentje:

#11:

Pessoa kiképzőszárral már orvosoljuk a helyzetet, de köszi! 😇

2021. jan. 23. 21:31
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

Ha mindenki a lovára karácsonyfa díszt aggat akkor te is?

Persze, igen sokan használják mert jajj de jó a lónak ha 8 ezer réteget felpakolunk rá. De ha normálisan belegondol az ember akkor a gerinc mozgását gátolja, mert a sok réteg miatt a nyereg alatt brutál módon szűkül a gerinc csatorna.

Szóval igaza van a #10-esnek, nem kell mindent a lóra pakolni csak azért mert sokan divatból rápakolják a lóra mert hogy az jól néz ki és kell. Nem, nem kell.

Ha gyenge a ló háta erősíteni, kell és ha nem használ mert már nagyon öreg akkor meg már nyugdíjazni kell, nem mindenfélét rápakolni, mert attól jobb a lónak nem lesz, max az embernek a tudat, hogy te mindent ráraktál ami csak létezik és baja nem lehet. Pedig sajnos de.

2021. jan. 24. 08:07
 15/18 A kérdező kommentje:

#14: Világ életében ilyen alkata volt, mindig volt rajta ez a két felszerelés. Sokkal jobban elengedi magát, főleg most, hogy inkább díjlovagolva van, és ez nekem még új, nem szeretném tönkretenni a lovat azzal, hogy pattogok. Még mielőtt erre bárki bármit mondana, senki semmit nem kezdett még el teljesen profin.

Nem is tudom miért csodálkozok, a magyar lovas közösségnél nincs utálatosabb. Kíváncsian várom, mikor jutunk el oda, hogy biztos azért, mert mondjuk rosszul van parkolva, és akkor már abba is bele lehet kötni, van e vas a lábán, miért nincs vas a lábán, ki rakta fel, hány lábon van... Tudok önálló döntést hozni, tudom valakinek ez lehet újdonság... Nézzetek magatokba!

2021. jan. 24. 10:58
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Szóval azt mondod más nyeregemelőt már használtál és azzal nem volt gond. Szerintem ez lehet túl vastag a nyergedhez és emiatt megváltoztatja a felfekvését. Nálunk az egyik hafi ilyen, nyeregemelő nélkül minden ok, esetleg zselével, de amint emelőt teszel rá, csúszik minden hátra-oldalra … szóval tök instabil az egész, hiába van rendesen meghúzva a heveder. Akkor inkább tegyél egy vastagabb alátétet, vagy egy zselétasakosat zselével.
2021. jan. 25. 09:33
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Hm 16-osnak igaza van. Én azt nem értem, mikor van jó helyen a nyereg? Mielőtt elcsúszik? Mert azt mondod az emelővel együtt a nyereg is csúszik. Akkor tuti nem jó valami illeszkedés ha odébb csúszik, ergo nem jó ez az emelő ezzel a nyereggel. Ja és milliárdnyi légy sem tévedhet!
2021. jan. 26. 09:52
 18/18 anonim ***** válasza:
38%
Nem az a feladata kérdező!! És a nyeregalátéten és az emelőn is van tepozár H nem tudtad volna, ha nincs csinaltatsz rá. És ha mond a kettőt. Becsatolod, akkor nem csúszik hátra, ha mégis akkor szügyelo. Ha előre csúszik, akkor farmarting, vagy mi
2021. okt. 16. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!