Hogyan és mennyiért lehet vágóhídról lovat venni/menteni?
Már régóta tervezünk lovat venni és sok helyen néztük is (lovasok.hu, Jófogás), de nem olyan rég jött az ötlet, mi lenne ha mentenénk?
Esetleg ha valaki tudná, hogyan, hol és mennyiért tudunk vágóhídra ítélt lovat venni, nagyon megköszönném a segítségét:)
Figyelj tudom, hogy meg szeretnéd menteni a ló életét, de vágóhídra nagy valószínűséggel olyan lovak kerülnek akiknek pl eltört a lába, nem lehet rajtuk már lovagolni, segíteni. Illetve első lónak főleg nem ajánlok onnan lovat, hiszen egy vágóról mentett lóhoz extra nagy türelmem és hozzáértés kell. Találsz jófogáson vagy akár máshol is szerintem neked való lovat.
Ne értsetek félre van lovam, imádom őket, de nem szeretném, hogy a kérdező olyan hibába fusson bele amiből sok jó nem lehet.
Mire szeretnétek használni a lovat? Azt tudod, hogy oda borzasztó állapotban lévő / beteg / rendkívül idős / viselkedési problémás állatok szoktak kerülni?
Szerintem inkább a Noé Állatotthonnal vedd fel a kapcsolatot, ők mentenek lovakat, minden bizonnyal vannak befogadásra váró lovaik is.
Sajnos a vágóhídra a lovak "okkal" kerülnek, pl törött végtagok, gyógyíthatatlan sántaság vagy ön- és közveszélyes természet. Amúgy is pénznyelő a lótartás, vágóból mentett ló pedig nem egy életbiztosítás.
Ha mindenképpen mentett lovat szeretnétek menteni, akkor inkább támogassátok a hivatalos lómenhelyeket, illetve a Bottyán Equusnál szokott lenni örökfogadás. Azok a lovak még használhatóak is valamennyire, hobbi szinten lovagolhatsz-kocsizhatsz rajtuk.
Sajnos a vágóról mentett ló csak tündérmese - vannak csodás kivételek, de elég kicsi az esélye, hogy egy használható lovat valak vágóra küld. Inkább eladja kupeceknek vagy tesóknak.
11:48-as. Versenyezni szeretnék, díjugratás és (nem feltétlenül) díjlovaglás, de ahogy így olvasom a válaszokat valószínűleg nem menteni fogok. Be kell látnom, bármennyire is jó cselekedet lenne, nem "célszerű".
11:40-es. A türelemmel és a hozzáértéssel nem is lenne baj, nagyon régóta vagyok lóközelben, csikókat is lovagoltam, csak megszállt a szentlélek. Sok történetet is olvastam, hogy milyen jó versenyló lett mentett lóból, de ez tényleg nagyon ritka (utólag már ez a véleményem).
8:20-as. Először kérdezem, de senki nem kötelez az összes ilyen kérdés elolvasására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!