Hogy látjátok a lovas sportot?
Melyik más országban van ez másképppen...???
Semelyik országban sem az alsó rétegek sportja a lovaglás!
11-es
Lehet, viszont azért mi számít alsó rétegnek? Csak mert Magyarországon ha valaki el tud menni 1 évben 1-2 alkalommal Európán belül nyaralni, az már középosztályban masírozik. Ausztriában az alsó munkás réteg is tud menni és mennek is síelgetni (igaz sokszor csak belföldön), ami szintén nem egy olcsó hobbi.
#9 jól írja!
Szinte minden versenysportnál nagyon sokat kell beletenni a szülőknek! Nemcsak anyagiakban, hanem személyes közreműködésben is.
Lehet panaszkodni, de régen sem volt könnyű, persze nem tudom milyen régről beszélünk. A 90-es évek elején buzultam bele a lovassportba, és sokat segített az akkori edzőm, de tényleg igazi megszállott voltam, minden nap kimentem, cserébe nem vártam semmit, örültem hogy a lovardában lehetek, mert tudtam heti 1 lovaglás fér bele a családi költségvetésbe. Ma azt látom (lovardatulajdonosként), hogy a fiatalok mindent akarnak és azonnal, a szegények is. Kijárogatnak dolgozni, de büdös nekik a munka, keresik a kifogást, ha odaszólok valamiért még nekik áll feljebb. Van köztük egy-egy aki kiragyog, nekik mindig segítek, tartok külön órákat, felülhetnek a versenyes lovaimra. A lustábbjai persze úgy érzik ez kivételezés, mert az is, nyilván annak segítek akit megkedvelek, mert számíthatok rá.
Találnod kell egy ilyen lovardát, és tudod aki keres az talál. Lehet sokat kell keresni, vagy már el is mentél egy mellett? Ki tudja?
Persze segíteni is tudni kell, szóval ezt is meg kell tanulni, kinek kell egy segítő aki mindig útban van? Ezt is tanulni kell, de jó befektetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!